Mainos

Hanna turhautui lastenvaatekirpputoreihin: "Miksi sadan euron haalari ei mene 8–10 eurolla kaupaksi?"

Pirkanmaalainen Hanna yritti panna vanhat lastenvaatteet ja lelut kiertoon kirpputorilla. Toisin kävi. 

Pirkanmaalainen Hanna pitää Yli pyykkivuorten -blogia, jossa kertoo lapsiperhearjestaan. Lastensa tavaroita Hanna yritti pääsiäisen 2017 aikaan myydä kirpputorilla: hän käytti tunteja tavaroiden valitsemiseen, otti mukaan vain ehjiä, puhtaita, kestäviä ja hyviä tuotteita. Tinkiäkin olisi saanut.

– Onko vain niin, että kukaan ei enää tarvitse mitään eikä varsinkaan käytettynä? Onko mukavampi ostaa uutta? Miksi yhdellä lapsella ollut, virheetön 100 euron Reimatecin haalari ei mene 8–10 eurolla kaupaksi? Miksi tavalliset, siistit ja kauniit, 2010-luvun lastenvaatteet eivät kiinnosta, Hanna ihmettelee blogissaan.

– Onko kaikilla vain yksinkertaisesti jo kaikkea niin liikaa, että Puppe-kirjakaan ei mene 1–2 eurolla? Täytyykö summan olla 0,10 euroa, että sitä edes katsotaan? Etsitäänkö kirppiksiltä enää vain Vimman Lettejä ja Gugguun mekkoja ja Blaa!:n tunikoita, ja niitäkin alle eurolla kappale?

Kaikkineen kirpputoriurakka vei aikaa seitsemän tuntia. Hanna pohtii, missä ovat kirpputorien vähävaraiset perheet, ja onko kaksi euroa keppihevosesta todella liikaa.

– Ei ole todellakaan ensimmäinen kerta, kun lähden kirpputoritapahtumasta tai myyntiviikon jälkeen kotiin lähes saman tavaramäärän kanssa. Sain tänään käteeni kolmen tunnin myynnistä reilun 20 euroa, mistä vähennetään 10 euron pöytämaksu. Luovutin tuntia ennen tapahtuman loppumista.

Kysyimme lukijoiltamme, eikö lastentavara enää liiku kirpputorilla. Osa lukijoista oli samaa mieltä kuin Hanna. Tässä vastauksia!

Tavara ei liiku – tällaisia tarinoita lukijat kertoivat!

”Kyllä se näin on, että pitäisi antaa ilmatteeksi, ja vielä itse maksaa muutama euro, jos haluaa myydä pois. Ei mene kaupaksi, vaikka hintaa olisi euron, siitäkin tingitään viiteenkymmeneen senttiin. Siispä olen lahjoittanut ne mummi- ja vaarikerholle, joka jakaa ne esimerkiksi tulipalossa menettäneelle perheelle.”
– Tuula

”Melkein uudet pilkkahinnalla menee kaupaksi hyvin. Joistakin merkkituotteista voi saada kohtuullisen korvauksen, jos on kovassa huudossa. Lelut menee huonosti kaupaksi. Kirjoja en ole edes yrittänyt. Meillä ne menneet käsittelyssä sen näköisiksi, ettei niistä kukaan maksaisi mitään.”
– Tea

”Liikkuu hyvin, jos hinta edullinen. Mutta esimerkiksi uusikin tuote myytävä pikkurahalla, ei saa omiaan takaisin. Mutta pääasia, että tavara kiertää. Myyn ja ostan myös itse.”
– Terhi

”Saan myytyä netissä, mutta en myy mitään euron tavaroita. Arvokkaampaa tavaraa vaan ja edullisella hinnalla. Jotkut pyytää käytetyistä melkein uuden hinnan, eikä saa mitään myytyä.”
– Tarja

"Kyllä moni tavara tai vaate jäänyt ostamatta, kun karmeat hintapyynnit. Ja mitä kamaa välillä, en edes ilmaiseksi ottaisi... Joku roti pitäisi olla, kirppis on kirppis kuitenkin."
– Jutta

”Lahjoitan kaikki UFFiin nykyään, ja ostan uutta, laadukasta ja harkiten. En jaksa enää Facebook-ryhmien kansiotouhuja. Säästöt minimaalisia, eikä yleensä saa juuri sitä, mitä haluaa.”
– Tarja

Toisenlaisiakin mielipiteitä oli: ”Turhaa maksaa vaatteista uuden hintaa”

”Ostan vauvalleni paljon vaatteita ja muita tarvikkeita kirpputorilta ja Facebookin kirppareilta! Niistä saa todella hyviä tuotteita halpaan hintaan, ja turhaa maksaa vaatteista uuden hintaa, jos hyviä saa halvallakin”
– Kati

”Kyllä liikkuu, ostan ja myyn Facebookin kirpputoreilla. Kun kunto ja hinta on kohdillaan, niin kauppa käy. Lastenvaatekassit, "sitä sun tätä vaatetta", enempi ja vähempi käytettynä 510 eurolla menee kyllä eteenpäin, jos muuten ei ole menneet. Ja jotain olen antanut suklaalevyllä, kahvipaketilla tai ihan hakupalkalla. Käytettynä olen ostanut tarvikkeista suurimman osan, ja vaatteista myös. Merkkivaatteita olen myös ostanut ja myynyt merkkikohtaisilla kirppiksillä. Joissakin merkeissä arvo säilyy tosi hyvin, joissakin on alkanut varmaan tarjonnan vuoksi hinnat laskemaan reilusti. Leluja en ole ostanut kuin muutamia Facebookin kirppikseltä, mutta näyttää, että ne menevät heti kaupaksi.”
– Sanna

”Hyvin liikkuu, molemmat kun hinta on kohdillaan, myytävä tuote siisti ja ehjä ja isoina paketteina myy. Viimeksi eilen möin pieniä lapsen vaatteita. Ilmoitus kerkesi olla yhden minuutin, kun tuli varaus, joka johti kauppoihin. Edellinen ilmoitus paria päivää aiemmin ehti olla pari tuntia, kun kaupaksi meni. Yksittäiset vaatteet menee huonommin. Leluista osa menee yksittäin, osa pakettina paremmin. Mutta jos hintaa on liikaa tai tuote on likainen/rikki/kulunut, ei mene kaupaksi mitenkään päin. Ei kuitenkaan ilmaiseksi tarvitse tavaraa jakaa, eli kohtuuhinnan saa kyllä hyvällä tavaralla tai vaatteilla. Ja jos ei kauppa käy, voi myyjä etsiä vikaa peilistä.”
– Minna

"Ostan lapsille suurimman osan vaatteista kirppiksiltä. Niihin ei mene paljon rahaa, eikä harmita, jos se leikeissä hajoaa tai tuhraantuu. Nykyään löytyy myös hyviä merkkejä edullisesti."
– Kati

***

2:36

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.