Mainos

Kärkäs versio täydellisestä myynti-ilmoituksesta: Suomalaisnainen hermostui Facebookin kirpputoreihin

"Av, yv, jono, vapautan!" – jokainen Facebookin kirpputoreilla asioinut tietää, miten tuskaisaksi touhu voikaan äityä. Kaisa hermostui FB-kirppiksillä hämmentäviä lisätietoja kinuviin ostajiin – ja kirjoitti äärimmäisen yksityiskohtaisen myynti-ilmoituksen.

Facebook-kirpputorit ovat hurjan suosittuja ympäri Suomen. Esimerkiksi Kallio kierrättää -ryhmässä on tällä hetkellä yli 31 000 jäsentä. Myynti- ja ostoilmoituksia satelee tiuhaan tahtiin kellon ympäri.

Mutta aina FB-kirpputoreilla asioiminen ei suju kuin tanssi – sen tietää jokainen, joka on joskus yrittänyt myydä, ostaa tai noutaa tuotteita sosiaalista mediaa hyödyntäen.

Facebook-käyttäjä Kaisa Luotonen hermostui sen verran FB-kirpputoreilla asioimisesta – ryhmien pikkutarkoista säännöistä ja lisätietoja pienistäkin yksityiskohdista kinuvista ostajista  –  että hän kirjoitti aiheesta varsin kärkkään julkisen postauksen.

"Tuntuu kohtuuttomalta kirjoittaa sadan sanan essee myydäkseni jonkun h&m-rytkyn kahdella eurolla. Yritän laatia nyt prototyypin myynti-ilmoituksesta, joka ei herätä lisäkysymyksiä", hän kirjoittaa.

Kaisa kuvailee kärjistetyssä myynti-ilmoituksessa pilkuntarkasti kahdella eurolla myynnissä olevan bodyn tiedot: kuinka monta kertaa tuote onkaan pesty ja millä pesuaineilla ("huuhteluaine on se joku valkoinen, missä on vauvan kuva kyljessä"), minkä rotuisia koiria hänen taloudestaan löytyy ("amerikanstaffordshireterrieri ja cane corso"), ja mitkä ovatkaan tuotteen tarkat mitat kainalosta kainaloon – aina Pispalaan asti.

Lue koko postaus alta:

Jos et näe postausta, voit lukea sen täällä.

Sopiminen tuotteen noutamisesta ei ole myöskään helpoimmista tehtävistä.

"Bodyn voi ainoastaan noutaa arkisin kello 17-21 välillä ja viikonloppuisin 8-21 välillä. En tuo bodya mihinkään, en varsinkaan Maskuun tai Varissuolle. Treffit keskustassa ei onnistu. Postitus onnistuu, jos ostaja maksaa postikulut kokonaisuudessaan, eikä puoliksi ja vasta sitten kun summa näkyy kokonaisuudessaan tilillä. Maksuaikaa seuraaviin lapsilisiin ei saa. En myöskään varaa tuotetta päivää (24h) kauempaa, enkä edes tuntia, jos ostajan pitää kysyä mielipidettä puolisolta. Varaus katsotaan peruuntuneeksi, jos ostaja joutuu sairaalaan/lapsi sairastuu/auto hajoaa jne. Bodya ei myöskään saa sovittaa ennen ostopäätöstä."

"Mulle yks laittoi, ettei pääse hakeen tavaraa kun lehmä poikii..."

Facebook-postausta on jaettu tähän mennessä hieman yli 2 100 kertaa. Alle on kertynyt myös kohtalotovereiden samaan lauluun yhtyviä kommentteja sekä kokemuksia.

"Voisitko mitata värin? Valokuvasta ei selviä, kun puhelimen näyttö vääristää. Onko käytetty kertakäyttö- vai kestovaipan kanssa? Onko bodylle pudonnut mahdollisesti korviketta (vegekorvike käy) tai Nestlen valmistamia soseita? Miksi myyt?"

"Ja vois olla vähän tarkennusta minkä värisiä koirankarvoja siinä voi olla?"

"Kuinka tehokkaassa pesukoneessa pesu on tehty? Ja käyttääkö kone vihreää sähköä?"

Kommenteissa on myös hulvattomia tarinoita: ihmiset ovat peruneet kauppoja mitä ihmeellisimmistä syistä – joskus myös tekaistuista.

"Mulle yks laittoi kerran ettei pääse hakeen tavaraa kun lehmä poikii just ja eräs toinen laittoi ettei pääse kun just oli käynnistyksessä. Stalkkasin niin selvis että toisella ei ole navettaa ja toinen oli raskausviikolla 8+0."

Tämän lisäksi postauksen alla keskustellaan siitä, milloin media mahtaa tarttua tähän aiheeseen .

Joko on lehdet ottaneet yhteyttä?
"Äidin facebook-kirppis-tilitys räjähti somesuosioon."

Ja loppuun vielä kevennys:

Haluatko saada lemmikin irtokarvat irti vaatteista ennen kuin pistät ne myyntiin? Tässä loistava kikka!

Lähde: Facebook

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.