Hankintalistalla tabletti lapselle? Tässä kolme tärppiä eri hintaluokista

Yhä useammin tablet-laite hankitaan perheen jälkikasvun käyttöön. Sen lisäksi tabletilta saatetaan lukea lehdet ja katsoa tv-ohjelmia. Jos tabletti hankitaan pääsääntöisesti lapselle, sen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota teknisten ominaisuuksien sijasta helppokäyttöisyyteen.

Valitsimme tablettien joukosta kolme potentiaalista vaihtoehtoa.

Kurio Tab 2

Hinta: Noin 125 euroa

7-tuumaisella näytöllä varustettu Kurio on vain ja ainoastaan lapsille tarkoitettu tabletti. Vanhemmat voivat säätää tabletin käyttöajan, jolloin lapsen saa lopettamaan esimerkiksi mobiilipelaamiseen haluttuun aikaan. Laite sammuu aikarajoituksen päättymisen jälkeen automaattisesti. Kurio toimii Android-käyttöjärjestelmällä eli siihen ladataan sovelluksia Google Play -sovelluskaupasta. Tallennustilaa sovelluksille on kahdeksan gigatavua, mikä riittää useimpien perheiden tarpeisiin. Tallennuskapasiteettia voi kasvattaa käyttämällä muistikorttia. Näyttö toimii teräväpiirtotarkkuudella. Kurioon on asennettu valmiiksi 21 sovellusta.

Apple iPad Air 2

Hinta: Alkaen 449 euroa

Apple on maailman johtava tablet-laitteiden valmistaja, eikä syyttä. IPad on edelleen helppikäyttöisin tablet-laite, jonka salat lapsikin oppii lyhyen harjoittelun jälkeen. Lapsen kannalta iPadin käyttöä puoltaa paitsi käytön helppous, myös laaja sovellusvalikoima ja hyvä akun kesto. Jos tablet on koko perheen käytössä, iPad soveltuu erinomaisesti myös elokuvien katseluun tai töiden hoitamiseen. IPad on hyvä valinta myös nuorelle, joka haluaa pelata enemmän prosessoritehoa vaativia pelejä.

Denver TAQ-70212K

Hinta: Noin 80 euroa

Jos haluat päästä halvalla ja tinkiä hieman tabletin ominaisuuksista, tarjolla on myös alle 100 euron hintainen tablet-laite. Denverin tabletti toimii hieman vanhemmalla Android 4.4 -käyttöjärjestelmällä, mutta lapsen käyttöön se riittää mainiosti. Laitteeseen on asennettu valmiiksi lapsille tarkoitettu ohjelmisto. Lisää sovelluksia voi ladata Google Play -sovelluskaupasta. Denverissä on 7-tuumainen TFT LCD -kosketusnäyttö. Pakkauksessa tulee mukana sininen ja pinkki vaihtokuori. Denver ei sovellu vanhemmalle lapselle, joka haluaa pelata suurempaa prosessoritehoa vaativia pelejä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja