Mainos

Hangossa raju maastopalo – puolustusvoimien alueella 100 hehtaaria palanut

Hangon maastopaloa on sammuttamassa useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Maastoa ja metsää on arvioiden mukaan palanut noin 100 hehtaaria. Vielä joitankin tunteja sitten paloalue oli 10 hehtaaria.

Päivystävän päällikön Antti Lallukan mukaan palo ei tule tästä kuitenkaan leviämään.

Hangon Syndalenissa puolustusvoimien alueella syttyi aamupäivällä laaja maastopalo. Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta noin 11 aikaan aamupäivällä, kun läheisellä saarella ollut sivullinen havaitsi metsästä nousevan sakeaa valkoista savua.

Paloa sammuttamassa on 19 pelastuslaitoksen yksikköä,  puolustusvoimien kalustoa ja henkilöstöä sekä helikopterit sekä rajavartiolaitokselta että puolustusvoimilta. 

Paloalue on tällä hetkellä noin 100 hehtaarin laajuinen.

Palosta tai siitä aiheutuvasta savusta ei Lallukan mukaan ole vaaraa sivullisille, sillä palo on niin kaukana asutuksesta. Alueella ei myöskään ole sellaista puolustusvoimien kalustoa, josta voisi aiheutua räjähdysvaaraa. Palosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja.

Lallukan arvion mukaan palosta riittää töitä pitkälle iltaan, vaikka se ei enää leviäkään.

– Menee aikaa, että se on varmistettu. Ensi yönäkin Puolustusvoimat voivat jättää parikymmentä varusmiestä vahtimaan aluetta, ja huomiseksikin jäänee töitä, hän arvioi.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Länsi-Uusimaa

Juttua päivitetty 26.7. kello 17.59.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.