Hangon Regatassa useita koronatartuntoja – kaupungissa juhli viikonloppuna tuhansia ihmisiä

8:07
Hangon Regatassa todettu useita koronatartuntoja – näin kommentoi purjehduskilpailun järjestäjä.

Hangon Regatta kokosi viikonloppuna kaupunkiin tuhansia juhlijoilta, joiden joukossa oli nyt saadun tiedon mukaan myös useita koronaan sairastuneita. Hangon kaupunki varoittaa mahdollisista altistuksista erityisesti tietyissä ravintoloissa olleita.

Viime viikonloppuna järjestetty Hangon Regatta -purjehduskilpailu keräsi vuoden tauon jälkeen rannoille ja alueen ravintoloihin tuhansia juhlijoita ja viikonlopun viettäjiä.

Poliisin mukaan paikalla oli huomattavasti enemmän ihmisiä kuin edellisvuosina. Ihmiset liikkuivat ravintoloissa, ulkosalla ja yksityistilaisuuksissa.

Muun muassa Helsingin kaupunki varoittitapahtuman koronariskistä jo etukäteen. Tartuntoja on siitä huolimatta päässyt mahdollisesti leviämään alueella.

Altistuksia useissa ravintoloissa

Hangon kaupungin tartuntataudeista vastaava hoitaja Sari Lehtinen kertoo MTV Uutisille, että altistuksia on tapahtunut erityisesti useissa ravintoloissa Hangon alueella.

– Useissa ravintoloissa on ollut henkilöitä, joilla on ollut tartunta, ja siksi varoitamme nyt mahdollisista altistumisista, Lehtinen kertoo.

– Heidän, jotka ovat käyneet kyseisissä ravintoloissa, kannattaa hakeutua matalalla kynnyksellä testiin ja mielellään myös jäädä omaehtoiseen karanteeniin, jos se on mahdollista.

Mahdollisten altistuneiden määrästä ei ole Lehtisen mukaan tietoa. Lehtinen kertoo, että koronajäljityksen perusteella sairastuneet ovat pääkaupunkiseudulta. Jäljitystyössä on mukana useita yksiköitä ja kuntia. 

9:03
Miten vapaasti kesän koronatilanteessa voidaan elää? Milloin maskeista voi luopua? Näin vastaa THL:n ylilääkäri.

Altistuneiden määrä hahmottumassa

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan Hangon kävijöiltä on todettu jo tähän aamuun mennessä useita kymmeniä tartuntoja.

Hangon infektiotautien lääkäri Tiina Sorvaritähdentää Svenska Ylellä, että tapahtumasta on kulunut vasta muutama päivä ja tarkempi kuva tartuntamääristä alkaa vasta hahmottua.

– Nyt on menossa kolmas päivä Regattan jälkeen ja tartuntatapauksia alkaa ilmetä. Yhteyttä ottaneita ihmisiä on useita, Sorvari sanoo.

Hangossa maltilliset lukemat

Hangossa tartuntamäärät ovat olleet koko pandemian ajan maltilliset. Esimerkiksi kesäkuun lopulla uusia koronatapauksia raportoitiin vain muutama. Kaikkiaan kaupungissa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tähän päivään mennessä raportoitu 40 tartuntaa.

Viime vuonna Hangon regattaa ei järjestetty koronan takia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja