Hän on Uutisvuodon uusi kapteeni – kolmen lapsen isä Ile Uusivuori parisuhteestaan: "Sitä on pakko huoltaa tai se hajoaa"

Ile Uusivuori aloittaa Uutisvuodossa 0:32
Ile Uusivuoren vuosi alkaa tehokkaasti.

Uutisvuodon uutena kapteenina aloittava Ile Uusivuori kertoo MTV Uutisten haastattelussa menestyksekkäästä urastaan ja siitä, miten he saavat vaimonsa juontaja Marja Hintikan kanssa parisuhteen toimimaan työn ja kolmen lapsen perhearjen myötä.

Uudistetun Uutisvuoto-ohjelman vakiopanelistina nähdään juontajatähti Ile Uusivuori, joka on monista tv-ohjelmista tuttu kasvo.

Tänä syksynä hänet on nähty Fort Boyard Suomi -ohjelman juontajana sekä jalkapallon Mestarien liiga -lähetysten studioisäntänä. Uusivuori on aiemmin työskennellyt myös radiojuontajana YleX-kanavalla.

Mediamaailma tuli Uusivuorelle verenperintönä, sillä miehen vanhemmat työskentelivät myös alalla.

– Äiti oli viihdetoimituksessa ja teki legendaarista Hymyhuulet-ohjelmaa. Muistan pikkupoikana katsoessani, kun Aake Kalliala ja Pirkka-Pekka Petelius näyttelivät studiossa. Oltiin ohjaamossa ja kaikki nauroivat niin paljon, etteivät pystyneet toimimaan. Niillä meni varmaan kaksi tuntia, kun yrittivät saada yhtä sketsiä purkkiin. Mietin, että toi on aika makea duuni, mies kertoo.

Ylen käytävät tulivat miehelle tutuiksi vuosien saatossa. Uusivuori pääsi juontamaan musiikkitaustansa ansiosta musiikkiohjelmia Yle X:lle, jonka kautta hän siirtyi tekemään suosittua aamuradiota.

Vuonna 2015 tuli yllättävä puhelu, jossa tähteä kosiskeltiin kaupalliselle puolelle juontamaan X Factor Suomi -ohjelmaa.

– Halusin tehdä jotain uutta. Olin kuluttanut Ylen käytäviä pikkupojasta lähtien. Pääpaino viihteen osaamiseen ja tekemiseen on painottunut syystäkin kaupalliselle puolelle. Maikkarilla on jotenkin hyvä meininki.

"Se on todella iso haaste"

Mies ottaa nyt seuraavan vaihteen uralla. Hän kertoo keskittyvänsä niihin töihin, joissa on joitain näytettävää ja annettavaa.

– Odotan Uutisvuotoa todella paljon. Siinä on tietty standardi, joka pitää olla läsnä heti. Se on todella iso haaste. Pitää kääntää ja käsikirjoittaa asioita hauskaksi. Minulla on ystäviä, joiden kanssa pystyn pallottelemaan hauskoja asioita.

"Toisen ottaminen itsestäänselvyytenä on todella vaarallista"

Juontaja löysi vaimonsa toimittaja Marja Hintikan työn kautta. Pari meni naimisiin vuonna 2011 ja nyt heillä on 5, 3, ja 1-vuotiaat lapset.

Myös Hintikalla on vaativa työ. Tähden syksy kului Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman kilpailijana ja helmikuussa AVAlla starttaa uusi Vappu & Marja Live -ohjelma, joka pistää Uusivuori–Hintikka-perheen vuorottelemaan lastenhoitojen kanssa.

– Meillä on apukäsiä. Joudutaan silti vääntämään aika paljon. Olin olympialaisissa Riossa kuukauden poissa, jolloin Marja oli lasten kanssa yksin. Hintikka-liven aikaan hoidin 10 kuukautta lapsia kotona. Marja elätti perheen ja toi rahat sisään. Pakkohan sitä on vuorotella.

Uusivuoren mukaan pariskunta saa suhteen toimimaan keskittymällä välillä pelkästään toisiinsa. Mies haluaakin muistuttaa tärkeästä asiasta.

– Toisen ottaminen itsestäänselvyytenä on todella vaarallista. Jos paahdat ihan hulluna ja kannat kortesi kekoon, niin sen huomioiminen on tärkeää. Vaikka on kolme lasta ja työt, me keskitytään toisiimme välillä. Sitä on pakko huoltaa tai se hajoaa.

Myös ymmärrys toistensa työtä kohtaan on tärkeää.

– Se auttaa, että ollaan molemmat samalla alalla. Siinä ymmärtää toisen suorituksen ja sen adrenaliinin suoran lähetyksen jälkeen. Silloin ei varmasti tule uni heti, kun olet paahtanut sadan kohdan ajolistan läpi, josta on menty eteenpäin. Pystyt myös puhumaan ja pallottelemaan asioista puolin ja toisin.

Miehen mukaan perheellä on nyt helpompaa kuin vuosi sitten, jolloin kukaan ei nukkunut hyvin.

– Nyt alkaa olla sellainen olo, että ihan pahimmasta ruuhkavaiheesta on päästy eteenpäin. Nyt alkaa olla valoa tunnelin päässä.

Lue myös:

    Uusimmat