Prinsessa Beatrice raivoissaan – häistä tiedottaminen lykkääntyi jälleen

1:10
Prinssi Andrew vetäytyi loppuvuodesta julkisista tehtävistään Epstein-kohun takia

Hovi ei ole vielä tiedottanut virallisesti mitään prinsessa Beatricen häistä, vaikka päivämäärän piti tulla julki jo tammikuussa.

Kuninkaallisfanit innostuivat viime syksynä, kun prinsessa Beatrice ilmoitti kihlauksestaan italialaisen kiinteistöpohatan Edoarado Mapelli Mozzin kanssa.

Aiemmin kerrottiin, että häiden ajankohta ilmoitettaisiin tammikuun aikana. Tammikuu on ehtinyt kuitenkin vaihtua jo helmikuuksi, eikä Buckinghamin palatsi ole vahvistanut häiden ajankohtaa vieläkään.

Syynä ovat Sussexin herttuaparin vetäytyminen kuninkaallisen perheen eturivistä Pohjois-Amerikkaan sekä Beatricen isän prinssi Andrew'n yllä vellova seksiskandaali. Andrew joutui kyseenalaisen huomion kohteeksi sen tähden, että hän oli elokuussa 2019 kuolleen lukuisista seksuaalisrikoksista syytetyn Jeffrey Epsteinin ystävä.

Brittilehti The Sunin lähteiden mukaan prinsessa Beatrice on raivoissaan jatkuvista lykkäyksistä.

Lehden sisäpiirilähteiden mukaan hääpäivä olisi kuitenkin jo päätetty. Beatricen suuri päivä koittaa näiden tietojen mukaan 29. toukokuuta.

Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin, että kuningatar Elisabet olisi lupautunut emännöimään hääjuhlaa Lontoossa Buckinghamin palatsissa. Asiaa ei ole vahvistettu virallisesti, kuten ei myöskään sitä, missä vihkiminen tulee tapahtumaan.

Buckinghamin palatsissa ei ole vietetty hääjuhlia sen koommin, kun prinssi William ja herttuatar Catherine avioituivat keväällä 2011.

Häiden lähestyessä prinsessa on joutunut pettymään jo moneen kertaan. Isänsä tilanteen takia Beatrice joutui muun muassa perumaan kihlajaisjuhlansa joulun alla ja lisää lunta tuli tupaan alkuvuodesta, kun tv-kanavat kieltäytyivät näyttämästä häitä suorana lähetyksenä televisiosta.

The Sunin lähteiden mukaan kyseessä on kuitenkin hovin näkökulmasta hyvin tärkeä tapahtuma, vaikka häistä tiedottamista on lykätty ja niistä on ounasteltu muutenkin maltillisempia ja yksityisempiä kuin Beatricen sisaren prinsessa Eugenien häistä syksyllä 2018.

– Palatsin tiedottajat toivovat pystyvänsä esittelemänä Beatricen häät suurena tapahtumana, joka kokoaa perheen takaisin yhteen, lehdelle kerrotaan.

– Avustajat tietävät, että se tulee olemaan vaikea temppu, mutta se on kaikki mitä he voivat tehdä pelastaakseen paitsi häät, mutta myös monarkian maineen. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja