Mainos

"Hän halusi kotiin" – kuolemansairaan perheenäidin viimeinen toive toteutui

Viimeisenä toiveenaan nainen halusi kauniit häät, ja ne hän myös sai. 

Kuolemansairas morsian ei antanut syövän estää häntä menemästä naimisiin elämänsä rakkauden kanssa. Ronda Bives ja hänen miehensä Matt menivät naimisiin läheisten ystävien ja sukulaisten läsnä ollessa pian sen jälkeen, kun he saivat kuulla musertavat uutiset. Vaikka kirkko jouduttiinkin vaihtamaan sairasvuoteeseen, häät olivat niin kauniit, kuin ne pystyivät siinä tilanteessa olemaan.

– Hän halusi kauniit häät, ja minä halusin antaa ne hänelle, sulhanen Matt kertoo.

Ennen Rondan hääpäivää, joka oli samalla myös hänen 28-vuotissyntymäpäivänsä, nainen oli joutunut käymään läpi rankkoja kemoterapia- ja sädehoitoja, sekä jalan amputoimisen. Ja koko tämän ajan Matt oli seissyt uskollisesti puolisonsa rinnalla.

Viettää viimeiset päivät kotonaan

Helmikuussa 2016 lääkärit löysivät Rondan nilkasta harvinaisen syöpätyypin, epiteliaalisen sarkooman. Diagnoosi vuosia nilkassa olleesta patista tuli valitettavasti liian myöhään, ja naisen jalka jouduttiin amputoimaan vain kuukausi syövän ilmitulon jälkeen. 


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Valitettavasti amputointi ei auttanut, vaan syövän todettiin myöhemmin levinneen keuhkojen kautta aivoihin. Viime viikolla perhe sai kuulla musertavat uutiset; perheenäidillä olisi ainoastaan muutama päivä elinaikaa jäljellä.  

– Kaikki, mitä he tekivät, pahensi asioita. Se lopulta mursi meidät, ja minä istun aitiopaikalla katsomassa, kun paras ystäväni tekee kuolemaa. Se on vaikein asia, mitä olen koskaan tehnyt, Matt kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Lääkärit antoivat heille kaksi vaihtoehtoa; hän voisi jäädä sairaalaan hengityskoneeseen tai lähteä kotiin nauttimaan viimeisistä päivistään.

– Hän halusi kotiin, joten olemme nyt kotona. Pidän häntä kädestä joka ikinen päivä ja yritän keskittyä aikaan, joka meillä on jäljellä.

Heidän kodistaan tuli myös paikka, jossa lapsuudesta saakka toisensa tuntenut pariskunta sanoi toisilleen tahdon.

Vaimon ja äidin muisto jää elämään 

Niinä päivinä kun Rondan kunto on hyvä, puoliso kuvailee häntä vahvaksi taistelijaksi. Yksi näistä hyvistä päivistä oli naisen pitkäaikaisen unelman toteutumista seurannut yö. Heidän hääyönsä.

– Hän heräsi viime yönä ja oli todella innoissaan häistä. Me istuimme siellä ja puhuimme tunnin. Hän pyysi nähdä hääkuvat. Katsoimme niitä yhdessä, nauroimme, itkimme ja pidimme toisiamme käsistä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Vaikka tuore aviopari ei pysty sanomaan mitä seuraavaksi tapahtuu tai kuinka monta päivää heillä on jäljellä, yksi asia on varma. Heidän lapsensa eivät koskaan tule unohtamaan äitiään, eikä aviomies tule koskaan unohtamaan vaimoaan.

– Hänellä on kaikkein kauneimmat silmät. Silmät, joista et pääse irti, Matt toteaa. 

***

9:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.