Mainos

Media: Tukholmassa mahdollisesti toinenkin kiinniotto iskuun liittyen

Ruotsissa poliisi on tehnyt mahdollisesti toisen kiinnioton Tukholman iskun jälkeen. Kiinniotto on tapahtunut Tukholmassa Hjulstassa. Asiasta kertoi ensin Expressen-lehti.

Poliisi ei ole vahvistanut tietoa kiinniotosta, mutta medialle puhuneiden paikallisten mukaan poliisi teki operaation asuinrakennukseen ja vei paikalta mukanaan yhden henkilön.

Aftonbladetin lähteiden mukaan Hjulstassa kiinniotetulla on yhteyksiä aiemmin Märstassa kiinniotettuun mieheen.

Uutistoimisto TT kertoo, että Märstassa kiinniotettu on pidätetty iskuun liittyen.

Autoa yritetty irrottaa

Poliisin rikostutkijat ovat tutkineet yön aikana muun muassa epäillyssä iskussa käytettyä kuorma-autoa. Noin kahdelta yöllä Suomen aikaa kuorma-autoa yritettiin yhä irrottaa tavaratalo Åhlensista, jonka näyteikkunasta auto syöksyi sisään jälkeen, kun sen kuljettaja oli ajanut väkijoukkoon.

Poliisi on kertonut ottaneensa kiinni yhden miehen, jota epäillään osallisuudesta Tukholman iskuun. 

Aftonbladet: Isis-sympatioita

Poliisin vahvistamasta kiinniotosta on liikkunut osin ristiriitaisia tietoja.

Vahvistettua tietoa on, että yksi mies otettiin kiinni eilen illalla Märstan taajamassa epäiltynä osallisuudesta Tukholman tapahtumiin.

Poliisin mukaan epäilyttävästi käyttäytynyt mies oli havaittu kaupassa, jolloin lähellä ollut poliisipartio oli ottanut miehen kiinni. Mies vastasi aiemmin etsityksi ilmoitetun henkilön tuntomerkkejä.

Mediatietojen mukaan kyseessä on 39-vuotias Uzbekistanin kansalainen, joka työskentelee rakennusalalla. Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan kiinniotetulla miehellä on Facebook-tilinsä perusteella Isis-sympatioita.

Lähteisiinsä vedoten Aftonbladet kirjoittaa, että poliisi epäilee miehen ajaneen kuorma-autoa. Tätä tietoa ei kuitenkaan ole vahvistettu. Aiemmin poliisi sanoi uskovansa kuorma-auton ajajan olevan yhä karussa.

1:41

Uhrien kansallisuudet eivät tiedossa

Tukholman yliajoissa kuoli neljä ihmistä ja haavoittui 15. Osalla haavoittuneista on vakavia vammoja. Uhrien kansallisuuksista ei toistaiseksi ole tietoa.

Suomen ulkoministeriöllä ei yöllä noin yhdeltä Suomen aikaa ollut tietoa siitä, onko Tukholman uhrien joukossa suomalaisia. Ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä sanottiin STT:lle, että suomalaisuhrien mahdollisuutta ei voi vielä sulkea pois.

10:45 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.