Hämmentävä tilanne Valioliigan paluuottelussa – selvää maalia ei hyväksytty, kehuttu teknologia petti ensimmäistä kertaa

Valioliigan paluuottelussa Aston Villan ja Sheffield Unitedin välillä nähtiin hämmentävä tilanne ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Maalittomana päättyneessä ottelussa hylättiin päivänselvä osuma.

Sheffield United sai 41. minuutilla sivuvapaapotkun vasemmalta laidaltaan, joka kaarsi sisäänpäin kiertävänä aina Aston Villan maalivahdille Örjan Nylandille asti.

Norjalaisveskari koppasi keskityksen, mutta horjahti sitten peliväline sylissään maalin perukoille. Pallo ylitti Nylandin hyppysissä selvästi maaliviivan kokonaisuudessaan, mutta erotuomari Michael Oliver antoi tilanteen jatkua.

Sheffield Unitedin pelaajat protestoivat tilannetta rajusti, mutta Oliver osoitti vain tyynesti ranteessaan olevaa hälytintä, jonka tehtävänä on ilmoittaa, jos pallo ylittää maaliviivan. Nyt se oli pysynyt vaiti.

Tilanteen hidastuksista näki kuitenkin päivänselvästi, että pallo todella oli maalissa, joten tällä kertaa aiemmin niin kehuttu maaliviivateknologia petti pahemman kerran.

Jostain syystä tilannetta ei korjattu myöskään videotarkistuksella.

Maalin menettäneen Sheffield Unitedin virallisella Twitter-kanavallakin asiaa ihmeteltiin syystäkin.

– Se ei toiminut, seura tviittasi itkunauruhymiön kera.

Brittiläisen Sky Sportsin mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun vuonna 2013 käyttöön otettu haukansilmäteknologia on todistetusti pettänyt valioliigaottelussa.

Ottelu päättyi lopulta maalittomana tasan 0–0.

Juttua korjattu 18.6. kello 16.59. Uutisessa oli aiemmin virheellisesti kerrottu, kuinka Aston Villalta vietiin varma maali, vaikka todellisuudessa maalin teki juuri vastustaja Sheffield United.

Lue myös:

    Uusimmat