Hamilton kummasteli Bottaksen valitsemia säätöjä – hyökkää Räikkösen kimppuun startissa

Lewis Hamiltonin mukaan molemmat Mercedeksen autot olivat lauantain kolmansissa harjoituksissa samoissa säädöissä, mutta Valtteri Bottas päätti vaihtaa ne aika-ajoissa huonolla menestyksellä.

MAINOS

Singaporen F1-viikonloppu
C Morella!

Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Singaporen GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Mercedekset jäivät Singaporen F1-kisassa kolmanteen lähtöriviin, kun Ferrarit Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen olivat aika-ajojen ensimmäinen – ja väliin mahtuivat myös molemmat Red Bullit.

Hamilton kertoi repineensä autostaan irti jokaisen millisekunnin, mutta totesi, ettei ajokki vain pidä kovaa downforcea vaativista katuradoista.

Bottas kertoi C Morelle tehneensä isoja muutoksia autonsa säätöihin lauantain treeneissä, mutta jäi silti peräti 1,3 sekuntia kärjestä. Hamilton löi Bottaksen puolella sekunnilla muuttamatta asetuksiaan treeneistä.

 – Itse asiassa hänen asetuksensa olivat täysin erilaiset, sillä kolmosharjoituksissa meillä oli samat ja hän oli niihin erittäin tyytymätön. He tekivät massiivisia muutoksia ja menivät täysin eri suuntaan. Minusta tuntuu, etteivät ne (muutokset) olleet kovin hyviä, Hamilton pohti C Morelle.

Bottaksen mukaan harjoitusten aikana oli pakko reagoida.

– Aloitimme aika identtisillä autoilla, mutten mitenkään pystynyt ajamaan niillä säädöillä. Sen jälkeen kokeilimme monia asioita, mutta aamuharjoituksissa erehdyimme vikasuuntaan, Bottas kertasi vaikeuksiaan STT:lle.

– Saimme autoa aika-ajoon hieman paremmaksi, mutten tosiaan ollut tyytyväinen. Ei ollut vauhtia.

Kuljettajien MM-sarjaa vain kolmella pisteellä ennen Vetteliä johtavan Hamiltonin on yritettävä radan luonteesta huolimatta minimoimaan tulossa olevat pistemenetykset. Asiat joko lähtevät rullaamaan paremmin tai vaikeutuvat startissa, sillä ahtaalla radalla ohittaminen on todella vaikeaa.

Hamilton luottaa lähdössä eturivistä starttaavan Red Bullin Max Verstappenin apuun sekä omiin kykyihinsä.

– Verstappen on hänen (Vettelin) vieressään startissa, joten mitä tahansa voi tapahtua. Minun täytyy yrittää, jos pääsisin edes yhden Ferrarin ohi. Siitä olisi paljon apua, Hamilton sanoo viitaten edellään olevaan Räikköseen.

Lue myös:

    Uusimmat