Mainos

Hälytysjärjestelmää kotonaan testannut: ”Tyttären turvallisuuden tunnetta ei voi mitata rahassa”

Kodin hälytysjärjestelmää kahden kuukauden ajan kokeillut testiryhmä kertoo turvallisuudentunteen lisääntyneen jakson aikana. Testiryhmään osallistui 11 kotitaloutta eri puolilta Suomea.

Omakotitalossa asuva perheenäiti kertoo perheen jatkavan hälytysjärjestelmän käyttöä myös testijakson jälkeen. Lemmikinomistajat puolestaan kiittelevät sitä, että myös eläinten turvallisuus on otettu järjestelmässä huomioon.

Kokosimme syksyllä 2018 lukijoistamme testiryhmän, jonka jäsenet saivat kotiinsa testattavaksi Sector Alarmin kodin hälytysjärjestelmän. Testijakson päätyttyä testaajat antoivat palautetta sekä palvelusta että itse järjestelmästä. Kiitosta tuli muun muassa hälytyskeskuksen nopeasta reagoinnista.

– Pari vahinkohälytystäkin on tullut, mutta Sector Alarmin soitto tulee todella nopeasti, kommentoi yksi testaajista.

Testaajat olivat myös erityisen tyytyväisiä siihen, kuinka vaivatonta järjestelmän asentaminen oli. Lähes kaikki antoivat järjestelmälle kokonaisarvosanaksi joko 4 tai 5, kun maksimimäärä oli 5 pistettä.

Järjestelmää testannut Johanna Tampereelta antaa järjestelmälle kokonaisarvosanaksi 5/5.

– Käyttäminen helppoa. Pikkukoululaisetkin alkoivat heti käyttää järjestelmää, hän kommentoi.

11 testaajaa sai kotiinsa hälytysjärjestelmän

 • Peruslaitteiston lisäksi testaajien kotiin asennettiin lisäosia, kuten vesivuodoista hälyttävä vesi-ilmaisin.
 • järjestelmä kytkettiin Sector Alarmin omaan hälytyskeskukseen, joka päivystää ympäri vuorokauden.
 • keskus saa tiedon hälytyksestä välittömästi, tarkistaa tilanteen ja hankkii tarvittaessa avun paikalle.

”Tarpeitamme kuunneltiin”

Sector Alarmin asiantuntijat räätälöivät kullekin testaajalle juuri heidän tarpeisiinsa sopivan järjestelmän, minkä jälkeen järjestelmä tultiin asentamaan kotiin. Kaikki testaajat asuivat omakoti-, rivi- tai paritalossa. Alkukartoitus ja asennus saivat pääosin positiivista palautetta. Nimimerkki Perheenäiti Tampereelta sanoo saaneensa asiantuntevaa opastusta alusta lähtien.

– Suunnitteluvaihe toteutui joustavasti ja meidän tarpeitamme kuunnellen. Meitä askarruttaviin kysymyksiin vastattiin asiantuntevasti, ja ohjeistus laitteiden käytöstä oli selkeää, kertoo omakotitalossa asuva Perheenäiti.

Samoilla linjoilla on omakotitalossa asuva nimimerkki Kotoileva Perhe Riihimäeltä:

– Asennus oli nopeaa ja siinä huomioitiin hyvin myös perheen lemmikki.

Asennuksen sujuvuutta kiiteltiin yleisesti, mutta osa kertoi ajankohdan sopimisen tuottaneen päänvaivaa.

– Ajankohdan sopiminen ennen asennusta tuotti hieman hankaluuksia työssäkäyvälle perheelle. Toivottavaa olisi, että asennuksen ajankohta olisi selkeästi tietty aika, eikä esimerkiksi ”aamupäivän aikana”, kommentoi nimimerkki Perheenäiti.

Asentajien iloinen asenne teki vaikutuksen

Sector Alarmin asiakaspalvelu sai testaajilta myönteistä palautetta. Erityisesti asentajien positiivinen ote nousi esille vastauksissa.

– Työt tehtiin kunnolla ja asentaja oli iloinen ja työhönsä omistautunut, sanoo nimimerkki Tytti perheineen, Oulusta.

Hän antoi sekä asennus- että asiakaspalvelulle arvosanaksi 5/5.

– Puhelinkeskuksessa sai aina asiallista ja ystävällistä palvelua, samoin kotona hälytyksen vuoksi käynyt vartija oli ihan huippu, kommentoi omakotitalossa asuva Heidi Lohjalta.

Käyttäjiltä tuli hienoista kritiikkiä siitä, että asiakaspalvelussa samaa kohdetta hoiti monta henkilöä.

– Toivottavaa olisi, että sama henkilö vastaisi aina yhdestä kohteesta. Tarvittaessa apua sai kuitenkin asiakaspalvelusta, kommentoi nimimerkki Perheenäiti Tampereelta.

Asiakaspalvelun kokonaisuudessaan avulias asenne sai monelta kiitosta.

– Asiakaspalvelu on ollut aina iloista ja auttavaista. Jäänyt kuva, että minusta välitetään, ja halutaan, että asiat toimivat, kiittelee Tytti perheineen Oulusta.

– Henkilökunta on ystävällistä, asiallista ja ammattitaitoista. He pitivät yhteyttä myös asentamisen jälkeen ihan vain kuullakseen, onko järjestelmä toiminut, sanoo puolestaan nimimerkki Yoda Turusta.

Alun haasteiden jälkeen käyttö opittiin nopeasti

Osalla vei hetken aikaa opetella järjestelmän käyttö, mutta se omaksuttiin pienen opettelun jälkeen.

– Lopulta käyttö oli kuitenkin helpompaa kuin ajattelimme. Puhelinsovellus toimi myös hyvin. Jos lapset unohtivat näyttää ovella läpyskää, pystyin kotoa poissa ollessanikin kytkemään hälytyksen pois päältä puhelimella, kertoo nimimerkki Kotoilevan perheen äiti.

Nimimerkki Kisupikkukuu Hausjärveltä sanoo oppineensa järjestelmän nopeasti – ainoastaan kissan uloskulkeminen aiheutti toisinaan turhia hälytyksiä.

– Käyttäminen on periaatteessa helppoa. 30 sekunnin viive voisi toki olla kaikissa ovissa, koska hyvin usein tulee laskettua kissa sisälle takaovesta, eikä siinä muista tsekata olivatko hälyt päällä vai ei, kommentoi Kisupikkukuu.

Hän antaa järjestelmälle kokonaisarvosanaksi 5/5 ja kertoo erityisesti tyttärensä tunteneen olonsa kotona turvallisemmaksi järjestelmän tulon myötä.

– Tyttäreni tuntee olonsa ehdottomasti turvallisemmaksi ollessaan kotona ja käyttääkin aktiivisesti hälyjä päällä. Poikaani tosin turhauttaa, kun hän päästää kissoja sisään takaovesta ja saa hälyt laukeamaan usein. 

Kisupikkukuu jatkaa järjestelmän käyttöä myös testijakson jälkeen.

– Aion jatkaa, vaikka kustannus onkin verrattain iso. Toisaalta tyttären turvallisuudentunnetta ei voi mitata rahassa! Suosittelen perheisiin, joissa lapset tuntevat turvattomuutta yksin ollessaan.

Huoli lemmikeistä väheni järjestelmän myötä

Lemmikinomistajat kiittelivät erityisesti sitä, että Sector Alarm ottaa järjestelmässään hyvin huomioon myös perheen lemmikit. Asiakkaan tietoihin laitetaan merkintä kotona asuvista eläimistä, jolloin pelastusviranomaiset saavat hälytyksen sattuessa nopeasti tiedon sekä sisällä mahdollisesti olevista ihmisistä että eläimistä.

– Kun perheessä on kotieläimiä, on olo huolettomampi niiden suhteen, kun muu perhe on pois kotoa. Myös tieto siitä, että mahdollisen palon sattuessa pelastushenkilöstöllä on heti tieto asunnossa olevista kotieläimistä vähentää huolta näistä karvaisista perheenjäsenistä, kommentoi Perheenäiti Tampereelta.

Osa testaukseen osallistuneista koiranomistajista kertoo luottavansa kodin turvajärjestelyissä eniten lemmikkinsä taitoihin kodin vahtimisessa, mutta kertoivat hälytysjärjestelmän tuoneen turvallisuuteen oivan lisän.

– Järjestelmässä vesihälytys ja paloilmoittimet toivat  eniten turvallisuuden tunnetta. Lisäksi oli mukava huomata, koska laite kytketään pois päältä, kun lapset tulivat koulusta kotiin. Ilmoitukset tulivat puhelimeen, ja itseä töissä helpotti tieto, että lapsilla on "valvova isoveli" taustalla, kertoo nimimerkki Kotoileva perhe Riihimäeltä.

– Naapurustossamme järjestelmä herätti kiinnostusta ja mahdollisesti uusia käyttäjiä, hän lisää.

Helsingissä asuva Kaide antaa järjestelmälle arvosanaksi 4/5.

– Kyllä se yöllä tuo turvallisuuden tunnetta, kun tietää, että alkaa hälytykset soida, jos joku tunkeutuu sisään taloon, Kaide kommentoi.

Nimimerkki Yoda Turusta antaa järjestelmälle kokonaisarvosanaksi 4/5.

– Savuilmaisimet ovat oikein hyvät, johdoton asennus ja siistit laitteet miellyttävät. Suosittelen palvelua omakotiasujille ja pienten lasten vanhemmille, Yoda toteaa.

Yhdestätoista testaajasta kolme ei aio jatkaa järjestelmän käyttöä testiajan jälkeen.

– Asuinalue, naapurusto ja isokokoinen koiramme luovat eniten turvallisuutta. Mikäli näitä ei olisi, tämä järjestelmä olisi ehdottomasti valintamme, perustelee Kotoileva perhe Riihimäeltä.

Peräti kahdeksan testaajaa kertoo jatkavansa tilausta.

– Meille tämä on ollut helppo ja huomaamaton tapa lisätä turvallisuutta perheessämme, summaa Perheenäiti Tampereelta.

11 testaajan antamat pisteet:


Alkukartoitus:

 • keskiarvo 4,4/5

” Suunnittelija osasi perustella valintoja ja käydä keskustelua tarpeista.”

 Asennuspalvelu:

 • keskiarvo 4,3/5

”Asennuksen eri vaiheissa meiltä kysyttiin aina mielipidettä ennen asentamista.”

Asiakaspalvelu:

 • keskiarvo  4,4/5

”Asiakaspalvelu ajan tasalla ja ystävällistä”

 Kokonaisarvosana:

 • keskiarvo 4,2/5

”Turvallista jättää koti tyhjäksi pitkäksi aikaa tai viikonlopuksi.”

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja