Mainos

Hälyttävä tieto suomalaisten heijastimista: Joka kymmenennellä ei ole halvinta henkivakuutusta

Kaikista suomalaisista aikuisista neljä kymmenestä käyttää heijastinta säännöllisesti, selviää vakuutusyhtiö Ifin teettämästä kyselytutkimuksesta.

Autoilija huomaa pimeässä liikkuvan henkilön noin 50 metrin päästä. Heijastinta käyttävä taas näkyy jopa noin 350 metrin päähän, kaukovaloissa jopa yli 400 metrin päähän.

Kyselytutkimuksen mukaan yleisin syy heijastimen puuttumiseen on se, että heijastin unohtuu kotiin. Kaikista suomalaisista joka kymmenes ei omista yhtään heijastinta.

Ahkerimmin heijastinta käyttävät keski-ikäiset naiset, laiskimpia käyttäjiä ovat taas nuoret miehet.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Ajokortiton käyttää heijastinta harvemmin

Kyselyn perusteella nuoret aikuiset ovat haastavin ryhmä erottaa liikenteessä. Vain joka kolmas 18–34-vuotias käyttää heijastinta säännöllisesti pimeään vuodenaikaan. He myös pukeutuvat muita useammin väreihin, jotka ovat haastavia huomata hämärässä.

– Nuoret aikuiset näyttäisivät olevan jonkinlainen väliinputoajajoukko heijastinten käytön osalta. Lasten heijastimien riittävyydestä pidetään yleensä huolta, mutta kun ikää tulee lisää, heijastimen käyttö unohtuu. Tässä olisi hyvä paikka vaate- ja heijastinvalmistajille kehittää nuoria aikuisia puhuttelevia ja käytännöllisiä heijastintuotteita, vahingontorjuntapäällikkö Jari Pekka Koskela Ifistä kertoo tiedotteessa.

Kolme neljästä jalankulkijasta kertoo pohtivansa, erottavatko autoilijat hänet pimeällä. Ajokortittomat ovat vähemmän huolissaan omasta näkyvyydestään pimeällä kuin ajokortin omistajat. Ajokortittomista 20 prosenttia ei käytä heijastinta koskaan, kun ajokortin omaavista heijastimista kieltäytyy 13 prosenttia.


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.