Haluatko sekä elää leveästi että pihistellä? Näin se onnistuu!

Jos pidät leveästä elämäntyylistä, mutta sukanvarteenkin olisi hyvä kerryttää rahaa, on sinun tärkeintä opetella panostamaan olennaiseen.

Leveä elämäntyyli on mahdollista säilyttää, vaikka eläisikin säästeliäästi. Näillä vinkeillä onnistut.

Luo realistinen budjetti

Pienestä pennista kertyvät suuret säästöt ja pikkupaheesta valtavat kulut. Lähes päivittäinen kahvikupposen nauttiminen ulkona, ravintolaillalliset ja taas uusi kenkäpari, jota et tule käyttämään, verottavat lopulta lompakkoa tuntuvasti.

Summia on helppo juuri sillä hetkellä pitää naurettavan pieninä, mutta yhdessä ne tekevät tuntuvan loven varallisuuteen.

Vähemmän rahaa lompakkoon

Jos päätät maksaa vain käteisellä ja sitä ei yksinkertaisesti ole mukanasi enempää, eivät kaduttavat heräteostokset käy päinsä. Päätä viikon alussa paljon voit kuluttaa tulevalla viikolla ja pysy päätöksessä.

Pullotetut juomat pannaan

Pari euroa päivässä maustetusta tai pullotetusta vedestä ei ehkä ole tuhlauksen arvoista. Käytä kerran ostettua pulloa uudelleen. Täytä se itse tehdyllä mehulla tai vaikka ravitsevalla smoothiella ja ota mukaasi.

Ruokalista kunniaan

Nälkäisenä ostoksille meno pistää pään pyörälle ja lopulta kärryyn on kertynyt aimo annos naposteltavaa ja ylimääräisiä mieliherkkuja. Järjestele mielessäsi tai kirjallisesti ennakkoon viikon menu ja toimi sen mukaan.

Opettele kotikokiksi

Ravintolassa käynti ja oikeiden kokkien hemmoteltavana olo on toisinaan ihanaa. Reseptien harjoittelu omassa keittiössä tulee silti halvemmaksi ja on lisäksi terveellisempää. Samassa omaksut myös uuden hyödyllisen harrasteen ja mielenkiinnon kohteen.

Vaihda kuntosali tossuihin tai pyörään

Tosiasia on, että harva todella käy salilla riittävän usein saadakseen vastinetta kuukausilipulle tai -kortille. Jos totuuden nimissä huomaat, ettei aika riitä kuin kerran viikossa treenaamiseen, on ehkä järkevämpää satsata hyviin lenkkikenkiin tai pyörään ja kuluttaa niitä kätevästi esimerkiksi työmatkoilla.

Järjestä vaihtobileet

Kierrätysjuhlat tuttavien tai kollegoiden kesken tuovat kaikille osallistujille iloa. Mitä sellaista käyttämätöntä löydät komeroiden kätköistä, mitä kaverisi todennäköisesti hyödyntäisi runsaasti? Oli sitten kyse värimaailmastasi poikkeavasta kravatista tai vähän käytetystä astiasta, se voi todellakin olla toiselle kauan kaivattu aarre.

Vähemmän harrastuksia lapsille

Balettitunnit, jalkapallotiimi ja tennis: jokaiselle viikonpäivälle on omat rientonsa. Todellisuudessa lapsen hektiseksi muuttuneeseen ohjelmaan riittää vähempikin määrä aktiviteetteja. Keskittyminen yhteen asiaan saattaa lopulta olla paljon antoisampaa, ja vapaaksi jäävät iltapäivät kehittävät lapsen omaa luovuutta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat