Haluatko säästää? Näin lisäät meikkituotteidesi käyttöikää

Muutamalla keinolla saat kauneustuotteesi säilymään kauemmin käyttökelpoisina.

Ripsivärit, kynsilakat ja muut kauneustuotteet ovat kalliita, joten niiden toivoisi kestävän kauemmin. Muutamalla vinkillä lisäät tuotteiden käyttöikää helposti.

Kynsilakka

Kynsilakkaa kannattaa säilyttää jääkaapissa. Tällöin tuote säilyy kauemmin käyttökelpoisena, eikä kuivu niin nopeasti. Kuivahtaneihin kynsilakkoihin saa kuitenkin lisää käyttöikää, jos purkkiin sujauttaa pari pisarallista kynsilakanpoistoainetta ja ravistelee kunnolla.

Ripsiväri

Puolillaan olevan ripsivärin sekaan voi laittaa 4-5 tippaa suolaliuosta, jotta seoksesta saa nestemäisemmän. Lisäksi kannattaa aina pitää peukaloa purnukan suuaukolla, kun laitat ripsiväriä ripsiisi. Tällöin ilmaa ei mene ripsiväriin niin paljon. Ripsiväri kannattaa kuitenkin vaihtaa aina 3-4 kuukauden välein.

Sheiverin terä

Säilytä sheiverin terää muualla kuin suihkussa, sillä kosteus ei tee sille hyvää. Höylä kannattaa myös kuivata aina käytön jälkeen. Terää voi teroittaa hieromalla niitä esimerkiksi farkkukangasta vasten.

Hiusharja

Poista harjasta aina siihen takertuneet hiukset käytön jälkeen. Pese hiusharja shampoolla, jotta siitä katoaa hiuksista siihen jääneet bakteerit.

Huulipuna

Huulipunapuikkojen pohjalle tuntuu aina jäävän paljon huulipunaa. Nämä puikon loput kannattaakin kaivaa ulos ja asetella ne esimerkiksi pieneen kippoon tai vanhaan meikkipalettiin. Kuumenna seosta hiustenkuivaajalla niin kauan kunnes se sulaa ja aseta sitten sen jälkeen tunniksi pakastimeen. Tämän jälkeen voit levittää suosikkihuulipunaasi huulillesi huulipunasiveltimen avulla.

Meikkisiveltimet

Meikkisiveltimet kannattaa pestä keskimäärin kerran viikossa, jotta ne pysyvät kunnossa eivätkä kerää itseensä bakteereita. Sekoita esimerkiksi lämpimään veteen hellävaraista puhdistusainetta ja pese meikkisiveltimesi tässä seoksessa. Kuivaa pensselit aluksi paperilla ja anna niiden sitten kuivua laakealla alustalla täysin kuivaksi ennen käyttöä.

Hajuvesi

Hajuvedet kannattaa aina säilyttää viileässä ja pimeässä paikassa, sillä auringonvalo ja lämpö muuttavat tuoksun koostumusta.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Beauty High

Lue myös:

    Uusimmat