Kiinnostavatko lisätienestit? Kokeile näitä keinoja!

Eläkepäivillä saattavat lisätienestit koitua varsin tarpeellisiksi. Pienistä lisäansioista ei työssäkäyvällekään ole haittaa. Kokeile näitä helppoja ja hauskojakin tapoja ansaita hiukan taskurahaa!

Lisätienestejä lähitienoolta

Jos vietät jo vapaita eläkepäiviä, katselehan hiukan ympärillesi. Voisitko tienata lisävaroja lähialueellasi tai naapurustossa? Asuuko naapurissa lapsia, joita voisit tarjoutua kaitsemaan tai kaipaisiko seinänaapuri koiralleen kävelyttäjää? 

Vuokraa huonetta

Jos asunnostasi löytyy yksi ylimääräinen huone, tai satut omistamaan aitan tai lisärakennuksen, mikset vuokraisi sitä satunnaisesti käyttöön? Käytännöllisellä ja viihtyisällä paikalla sijaitseva vuokrakohde voi houkuttaa lomalaisia ja matkailijoita. Oman kodin tai huoneen voi ilmoittaa matkailijoiden vuokrattavasti esimerkiksi AirBnB-verkkosivustolla.  

Myy tavaroita

Milloin viimeksi siivosit vaatekaapin tai autotallin? Jos edellisestä kerrasta on vierähtänyt tovi, tee pieni inventaario. Laatikkojen uumenista voi löytyä yhtä jos toista rahanarvoista myytävää. Hyväkuntoiset vaatteet, käyttötavarat tai antiikki menevät kuin kuumille kiville.

Voit myydä perinteiseen tapaan kirpputoreilla tai pystyttää oman pop up -kirppiksen pihalle tai autotalliin. Nykyään myydään myös paljolti verkossa.

Myyntimenestyksesi netissä riippuu usein siitä, mitä myyt. Muista kuitenkin nämä nyrkkisäännöt:

– Ota myytävästä tuotteesta kuva ja lataa se sivulle

– Kirjoita yksityiskohtainen kuvaus myytävästä tavarasta

– Aseta reilu, kilpailukykyinen hinta

– Ole kohtelias ja vastaa mahdollisille ostajille pikaisesti 

Hyödynnä harrastusta

Oletko viherpeukalo, askarteletko, etsitkö antiikkia tai kunnosteletko huonekaluja? Harrastus voi olla yllättävä lisätienestien lähde. 

Tiedätkö jonkun, joka kaipaisi kohennusta puutarhaansa? Ehdota, voisitko auttaa häntä pientä korvausta vastaan. Jos olet kova nikkaroimaan, pohdi, voisitko tehdä siitä jopa osa-aikaisen työn?

Myy asiantuntemusta

Monien eri alojen asiantuntijat voivat kehittää itselleen uran konsulttina. Voit neuvoa ihmisiä ammattitaitoosi pohjaten osa-aikaisesti tai kenties pitää luentoja osaamisalueeseesi liittyen. 

Käytä luovuutta

Oletko haka käsitöissä tai taiteilijalahjakkuus? Käsitöitä, neuloksia tai vaikka askartelemiasi kortteja voit myydä esimerkiksi omasta kotikirppiksestä käsin tai varata toripaikan. Jos osaat valokuvata, kokeile myydä otoksiasi kuvapankeille – jotkut saattavat maksaa niistä hiukan rahaa. 

Lähteet: grandparents.com, usatoday.com, money.msn.com

Kuvat: Colourbox.com

Eläketurvakeskuksen tutkimusosaston päällikkö Mikko Kautto vieraili Studio55.fi-ohjelman lähetyksessä tammikuussa 2013. Keskustelun aiheena oli eläkeläisen toimeentulo. Katso video alta. 

Riittävätkö eläkerahat? 22:01


Lue myös:

    Uusimmat