Haluatko kiiltävät hiukset? Pese ne tässä lämpötilassa!

Luulitko kylmän veden olevan paras lämpötila hiusten hyvinvoinnin kannalta?

MTV Lifestyle kävi Pantenen pressissä ja sai kuulla kiinnostavia asioita hiusten terveyteen liittyen. Pantenen hiustutkija Jeni Thomas kertoi muun muassa parhaan lämpötilan, jos kaipaa hiuksiinsa hieman kiiltoa.

– Lämmin vesi on hyvä vaihtoehto, jos haluaa saada hiuksiin kiiltoa. Hiuksia ei kuitenkaan kannata pestä liian kuumassa vedessä, sillä silloin siinä on enemmän kuparia ja se ei myöskään tee hyvää päänahalle, hiustutkija kertoo.

– Yleisesti ottaen kädenlämpöinen vesi on paras vaihtoehto hiusten pesua varten.

Miten tämä mainitsemasi kupari sitten vaikuttaa hiuslaatuun?

– Kaikkiin hiustyyppeihin kerääntyy kuparijäämiä. Hapettavat prosessit kuluttavat hiusten ydintä, joka muodostuu proteiineista ja lipideistä. Nämä prosessit heikentävät myös hiusten vastustuskykyä ja johtavat siihen, että hiukset vahingoittuvat esimerkiksi harjauksesta ja föönauksesta herkemmin. Hiusten heikentyminen näkyy lopulta haaroittuneina latvoina ja kiillon menettämisenä, Thomas kertoo.

”Vesi johtaa hiusvärin haalentumiseen”

Thomas muistuttaa, että kupari on olennainen ainesosa keholle ja terveiden hiusten muodostumiselle ja sitä ei kannata välttää. Vesijohtovedestä tai muutoin ulkoisista lähteistä hiuksiin ajautuva kupari on kuitenkin eri asia.

Mistä sitten voi päätellä, että vedessä on liikaa kuparia?

– Hiusväri toimii tästä hyvänä merkkinä. Hiusten väri muuttuu vaaleammaksi ja väri on usein erilainen tyvessä ja latvassa.

– Vaalea tukka saattaa joskus muuttua hieman vihreäksi, mutta tässä vaiheessa kuparia on hiuksissa jo todella paljon, hiustutkija kertoo.

Thomas muistuttaa, että hiuksia pestäessä ei kannata liikaa läträtä veden kanssa.

– Vesi johtaa hiusvärin haalentumiseen. Se poistaa hiuksen omaa pigmenttiä. Ei siis kannata läträtä veden kanssa, vaan huuhtoa hiukset nopeasti. Käytä vettä siis vaan niin vähän kuin todella tarvitset. 

Haluatko ensimmäisten joukossa lukea hyvinvointiin, tyyliin tai tunteisiin liittyvistä asioista? Seuraa MTV Lifestyleä FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa.

Lue myös:

    Uusimmat