Haloo Helsinki! menestyksestään: Järjettömästi töitä ja kilometrejä

Heloo Helsingin jäsenet ovat tehneet pitkäjänteisesti töitä nykyisen asemansa eteen.

Haloo Helsingin lokakuun alussa julkaistu uusin levy ja sen kappaleet pomppasivat heti levyn julkaisun jälkeen soittolistojen kärkeen. Poikkeuksellisesti lähes kaikki levyn kappaleet keikkuivat musiikkipalvelujen Suomen listojen kärjessä.

Erityistä on myös se, että yhtyeen Kiitos ei ole kirosana -levyä kuunneltiin Suomessa niin paljon, että se nousi jopa Spotifyn maailmanlistalla sadan kuunnelluimman albumin joukkoon.

– Onhan se käsittääkseni todella harvinainen juttu. Ei niitä kai tätä ennen ole ollut muita. Mutta se on merkki myös siitä, että Spotify on hyvin tärkeä alusta Haloo Helsingille ja niiden fanikunta käyttää Spotifyta paljon, musiikkilehti Rumban päätoimittaja Teemu Fiilin sanoo.

Myös Haloo Helsingin edellinen levy, Maailma on tehty meitä varten, oli menestys, jota on myyty yli 40 000 kappaletta. Uusimman levyn ja sen kappaleiden nousu listakärkeen oli kuitenkin ärhäkämpi.

Yhtyeen käynnissä olevan kiertueen kaikki konsertitkin ovat olleet tähän asti loppuunmyytyjä.

"Saamme temmeltää vapaana"

Onko Haloo Helsingissä kyse siis jonkinlaisesta ilmiöstä? Bändin itsensä mielestä ei.

– En välttämättä koe, että olisimme mikään ilmiö. Nyt kahdeksan vuotta olemme tässä pitkäjänteisesti tehneet työtä, jotta pääsisimme näille isoille lavoille vetämään. Ollaan ihan järjettömiä kilometrejä istuttu bussissa ja vedetty keikkaa, otettu jokaisesta hetkestä oppia ja tehty biisejä ihan järjettömiä määriä. Kyllä sanoisin, että se on työn kautta tämä homma ja meitä ei ehkä niin kiinnosta sellaiset hakemalla haetut jutut, vaan yritetään puhua musiikin kautta ja keikkojen kautta, Haloo Helsingin kitaristi ja taustalaulaja Leo Hakanen sanoo.

– Me olemme saaneet temmeltää tällä kentällä aika rauhassa. Valitettavan vähän on suomalaisia pop rock -bändejä. Hyviä artisteja on laidasta laitaan, mutta bändejä ei niinkään. Toisaalta suomalainen musiikki elää aika hyvää aikaa nyt ja suomalaista musiikkia kulutetaan nyt varmaan enemmän kuin pitkään aikaan, kitaristi ja taustalaulaja Jere Marttila pohtii.

Haloo Helsinki! on bändinä tunnettu siitä, etteivät sen jäsenet juurikaan puhu yksityiselämästään julkisuudessa. Toisin kuin monet suositut artistit, yhtyeen jäsenet eivät ole lähteneet mukaan esimerkiksi tv-ohjelmiin. Tosi-tv-ohjelmat ovat Rumban Fiilinin mukaan kuitenkin usein olennainen osa ilmiön rakentamista.

– Kyllä mä uskon, että televisio on yksi hyvin tärkeä juttu. Mutta ilmiöitähän on hyvin monenlaisia. Ilmiö voi olla myös sitä kautta, että ei lähde mukaan tuollaisiin formaatti-tv-juttuihin, jolloin tekee jotain, mitä muut eivät ole tehneet.

Kokonaisuus tärkeämpi kuin yksittäiset kappaleet

Haloo Helsinki! on uusimmalla levyllään panostanut erityisesti albumin kokonaisuuteen.

– Nykypäivänä on kuitenkin niin paljon singlevetoista ja biisivetoista. Me ollaan haluttu keskittyä siihen levykokonaisuuteen. Kun ihminen ostaa albumin, niin hän pääsee koko tunneskaalan lävitse, kun kuuntelee sen alusta loppuun, Leo Hakanen selittää.

Yksi syy Haloo Helsingin menestykseen lieneekin jokaista ikäluokkaa puhuttelevissa sanoituksissa.

– Kun jotkut mummin frendit tulee heittämään läppää jossakin Prismassa, niin se on aika kivaa. Huomaa, että tämä ikähaarukka on jakautunut. Se on todella tärkeää, koska nuo aiheet ja tekstit ovat nimenomaan sellaisia iättömiä ja ajattomia. Eihän se ole iästä kiinni, mitä tässä maailmassa tapahtuu, yhtyeen laulaja ja basisti Elli Haloo toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja