Mainos

Halonen: Pohjoiselle ulottuvuudelle ei omaa EU-yksikköä

Presidentti Tarja Halonen ei näe tarpeellisena sitä, että EU:n komissioon perustettaisiin oma yksikkö pohjoiselle ulottuvuudelle ja sille budjetoitaisiin omaa ohjelmarahaa, kuten Välimerten alueen ohjelmalla on. Hänen mielestään tulisi sen sijaan saada yhä enemmän jo käytössä olevia ohjelmarahoja ohjautumaan niin, että ne palvelisivat pohjoista ulottuvuutta.

-Tacis ja muut vastaavat rahat riittävät. Me olemme onnistuneet käyttämään niitä hyväksi eritäin taitavasti, koska olemme pystyneet jalostamaan hankeemme, Halonen sanoi maakuntavierailulla Etelä-Karjalassa, jossa hänelle esitettiin Kaakkois-Suomen pohjoiseen ulottuvuuteen liittyvänä strategian osana yksikön perustamista EU:n komissioon.

Halonen muistutti, että Suomi nimenomaan vakuutti myöskin eteläisille EU:n jäsenmaille, ettei pohjoiseen ulottuvuuteen tarvita lisärahoja. Muun muassa tämän takia pohjoinen ulottuvuus onnistuttiin Halosen mukaan ajamaan EU:ssa läpi.

-Sanoimme, että meillä on rahaa ja me haluamme vain ohjelman, politiikan ja toimintavaltuudet, Halonen tähdensi. Välimeren maiden käytössä oleva Meda-rahasto on yksi EU:n suurimpia rahastoja. Halonen kertoi, että niistä rahoista on kuitenkin käytetty vain pieni osa, koska Välimeren maissa ei ole löytynyt yksimielisyyttä niiden käytössä.
-Tässä mielessä epäsuhta ei ole niin suuri kuin voisi ajatella. Eli, että heillä on rahoja ja meillä ei. Heillä on budjetillisesti erittäin suuret rahat, mutta me olemme onnistuneet käyttämään eri ohjelmien rahoja, Halonen sanoi.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.