Mainos

Halonen ja astronautti Kopra tapaavat

Presidentti Tarja Halonen ja sukujuuriltaan suomalainen astronautti Timothy Kopra tapaavat Kultarannassa torstaina. Kopra tuo presidentille Kalevala-mitalin, joka hänellä oli mukana avaruusmatkallaan viime kesänä. Halonen lahjoitti sen Nasa-astronautti Kopralle ennen tämän lentoa kansainväliselle avaruusasemalle.

Ennen lähtöään Timothy Kopra toivoi saavansa suomalaisen muistoesineen. Tällaiseksi presidentti Halonen valitsi Kalevala-mitalin, joka kuuluu Sydämeltään suomalainen -mitalisarjaan. Mitalin on lyönyt Rahapaja.

Halonen ja Kopra eivät juttele nyt ensimmäistä kertaa, sillä Kopra soitti Haloselle avaruudesta viime vuoden elokuussa. Kopra oli avaruusmatkalla heinäkuusta syyskuuhun.

Suomen-matkallaan Kopra vierailee myös tiedekeskus Heurekassa, jossa hän pitää maksuttoman yleisöluennon keskiviikkona. Luennolla Kopra kertoo ensimmäisestä avaruuslennostaan ja avaruuskävelystään.

Kopran suku on kotoisin Karjalan Valkjärveltä, josta Timothy Kopran isoisä Antti lähti vuonna 1910 Amerikkaan. Timothyn isä Lennart Kopra puhui vielä sujuvasti suomea, mutta kielitaito ei periytynyt hänen pojalleen. Kopra on kuitenkin sanonut olevansa ylpeä suomalaisista juuristaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.