Mainos

Halloween-lookin tuovat piilolinssit saattavat viedä jopa näön – muista lukea käyttöohjeet

Kosmeettisilla piilolinsseillä täydennetään Halloweenin naamiaispukeutumista, mutta niiden ostamisessa ja käyttämisessä tulee olla tarkkana silmävauriot välttääkseen.

Värilliset, crazy-piilolinsseiksi kutsutut kosmeettiset piilolinssit tuovat käyttäjälleen hurjan ulkonäön – jopa pelottavan pitkäksi aikaa.

Väärinkäytettyinä piilolinssit voivat nimittäin aiheuttaa tulehduksia, raapia silmää ja heikentää käyttäjän näkökykyä. Pahimmassa tapauksessa piilolinssit voivat tehdä jopa sokeaksi, uutisoi BBC.

Riskit liittyvät siihen, että verkosta ja pilailukaupoista saatavia kosmeettisia linssejä saatetaan myydä ilman käyttöohjeita tai lääketieteellistä hyväksyntää. Juhlatyyliä varten piilolinssejä ostava ei myöskään välttämättä ole käynyt optikolla piilolinssisovituksessa henkilökohtaista ja yleistä tietoa linssien käytöstä saamassa.

Tarkkana käyttöajan ja hygienian kanssa

Silmän terveyden kannalta olisi tärkeää, ettei piilolinssejä ikinä jaettaisi, pidettäisi nukkuessa tai käytettäisi erääntymispäivän jälkeen. Kertakäyttölinssejä ei tule myöskään käyttää useampaan kertaan, eikä niitä tule päästää kosketuksiin veden kanssa.

Kuukausilinssit tulee desinfioida piilolinssinesteessä aina käytön jälkeen, ja käyttökertojen välissä niitä tulee säilyttää piilolinssinestettä sisältävässä piilolinssikotelossa. 

Luota silmäasiantuntijan osaamiseen

Vaikka vain juhlia varten, piilolinssit on syytä hankkia luotettavalta jälleenmyyjältä: optikkoliikkeestä tai verkosta laadukkaana tunnetulta brändiltä.

Ensimmäistä kertaa linssejä ostavan olisi syytä käytä optikolla piilolinssisovituksessa, jonka myötä asiantuntija osaa suositella parhaiten henkilölle soveltuvaa linssiä. Lisäksi sovituksessa saa opastusta piilolinssien käyttöön, hoitoon sekä yksilöllisiin käyttöaikasuosituksiin. Samalla uusi käyttäjä oppii tekniikan piilolinssien silmään laittamiseen ja silmästä poistamiseen.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.