Hallitusneuvottelujen sopua ulko- ja turvallisuuspolitiikasta hiertää enää kiista kehitysyhteistyön leikkauksista

Hallitusneuvotteluissa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa työstänyt ryhmä on saanut tekstinsä valmiiksi. Teksti menee vielä puheenjohtajapöydän käsittelyyn.

MTV Uutisten tietojen mukaan myös EU-politiikasta on päästy sopuun osana tätä pakettia. Kehitysyhteistyö kuuluisi myös mukaan, mutta koska sen leikkauksista ei ole vielä sopua, saatetaan ulko- ja turvallisuuspolitiikan riidattomat linjaukset ratkaista ennen sitä. Asetelmia kuvaillaan niin, että isoimpia leikkauksia kehitysapuun ajaa perussuomalaiset. RKP ja kristillisdemokraatit haluavat leikata vain vähän ja kokoomus on jossain keskimaastossa.

Hallitusneuvottelujen vetäjä Petteri Orpo (kok.) sanoi tänään tiedotustilaisuudessa, että kehitysyhteistyöstä halutaan vielä lisätietoa, jotta voidaan tehdä päätöksiä leikkausten tasosta ja kohdentamisesta. Kehitysyhteistyörahoista leikkaaminen on yksi pitkään jatkunut riidan aihe hallitusneuvotteluissa. Orpon mukaan asiasta on keskusteltu myös puheenjohtajapöydässä.

Maahanmuuttopolitiikkaan on tulossa tiukennuksia. Kaksi asioista hyvin perillä olevaa lähdettä kiistää kuitenkin MTV Uutisille tiedon siitä, että 40 000 euron vuosituloilla voisi päästä pikakaistalle kansalaisuusprosessissa.

Lue myös:

    Uusimmat