MTV Uutisten tieto: Perussuomalaisten Grönroos jätti hallitusneuvottelut oman puolueensa liian lepsujen maahanmuuttolinjausten takia

Perussuomalaisten entinen puoluesihteeri ja Suomen Perusta-ajatuspajan toiminnanjohtaja Simo Grönroos jätti hallitusneuvottelut kokonaan viikko sitten. 

Simo Grönroos kertoo MTV Uutisille, että syy tälle oli perussuomalaisten liian lepsut tavoitteet maahanmuuttopolitiikassa.

Grönroos on ollut perussuomalaisten jäsen maahanmuuttoa käsittelevässä sisäisessä turvallisuusryhmässä hallitusneuvotteluissa.

– Neuvottelujen painopisteet ja tavoitetaso eivät vastanneet omia näkemyksiäni. Koin, etten pystynyt vaikuttamaan tarpeeksi puolueen linjauksiin, toteaa Grönroos MTV Uutisille.

Onko Purra tietoinen asiasta? 

Grönroos ilmoitti Mari Rantaselle (ps.) suullisesti jättävänsä neuvottelut tiistai-iltana 23.toukokuuta. Rantanen toimii perussuomalaisten pääneuvottelijana maahanmuuttoryhmässä.

Keskiviikkona 24. toukokuuta Grönroos ilmoitti vielä sähköpostitse asiasta maahanmuuttoryhmän perussuomalaisille. Grönroos ei ollut missään vaiheessa suoraan yhteydessä puolueen puheenjohtajaan Riikka Purraan, eikä Purra ollut myöskään häneen yhteydessä. 

Grönroos ei halunnut vastata kysymykseen, miksi hän ei ollut yhteydessä Riikka Purraan. 

– Oletan, että pääneuvottelija Mari Rantanen on tiedottanut asiasta eteenpäin Riikka Purralle.    

Grönroos ei myöskään millään tavalla kommentoinut, mitä hän ajattelee siitä, ettei Purra ole ottanut häneen yhteyttä. 

Tänään keskiviikkoaamuna Riikka Purra vastasi MTV Uutisille, ettei kukaan perussuomalainen olisi jättänyt hallitusneuvotteluja, vaikka Grönroos on tehnyt sen jo viikko sitten. 

Mari Rantanen oli vaivaantuneen oloinen, eikä halunnut kommentoida koko asiaa, kun MTV Uutiset Säätytalossa kysyi, onko hän ilmoittanut asiasta eteenpäin Purralle.

Ei myöskään valtioneuvoston sivuja neuvotteluryhmien kokoonpanoista ole päivitetty tältä osin. 

Yhteistyö kuitenkin jatkuu

Grönroosin mukaan välit puolueeseen ovat kuitenkin hyvät ja yhteistyö jatkuu Suomen Perustan toiminnanjohtajana.

Suomen Perusta on perussuomalaista kansanliikettä lähellä toimiva poliittinen ajatuspaja.

Suomen Perustan nettisivuilla kerrotaan, että ajatuspajan keskeisiä tutkimusaiheita ovat maahanmuuttoon liittyvät kysymykset. Ajatuspaja on tutkinut laajasti maahanmuuton julkisen talouden vaikutuksia. Toinen keskeinen painopiste on Euroopan integraatioon ja eurovaluuttaan liittyvät kysymykset. 

Lue myös:

    Uusimmat