Hallitus ei neuvottelekaan tänään rajaliikenteen rajoittamisesta Lapissa – suomalaistyöntekijöitä kaipaavat Ruotsi ja Norja nihkeinä rajoituksiin

5:47
MTV Uutiset Live: Paikallisten elämä rajaseudulla Torniossa on mullistunut koronakriisin myötä

Valtioneuvoston viestinnästä kerrotaan, että hallitus ei tänään neuvottele rajaliikenteen rajoittamisesta Lapissa. Syynä on se, että asian valmistelu on kesken.

STT:lle kerrottiin aiemmin tänään hallituslähteistä, että hallituksen oli määrä neuvotella tänään asiasta. Työmatkaliikenteen rajoittaminen on osoittautunut hankalaksi kysymykseksi, joka vaatii vielä erilaisten näkemysten yhteensovittamista, lähteistä kerrottiin STT:lle.

Hallitus kertoi maanantaina, että pohjois- ja länsirajalla joudutaan rajoittamaan lähiviikkoina myös työmatkaliikennettä epidemiatilanteen takia.

Ruotsi ja Norja suhtautuneet kriittisesti

Tieto työmatkaliikenteen rajoittamisesta on vakavoittanut terveydenhoidon ammattilaiset Ruotsin puolella rajaa, sillä maan terveydenhuolto on riippuvainen Suomen puolelta töissä käyvistä hoitajista ja lääkäreistä.

Suomen hallituksen huolena taas on taudin leviäminen Ruotsista ja muista naapurimaista Suomeen, koska terveydenhoidossa kapasiteetti on niukka pohjoisessa.

Terveydenhuoltohenkilökunnan lisäksi Suomen ja Ruotsin rajan ylittää säännöllisesti esimerkiksi teollisuuden työntekijöitä ja kaupan alan työntekijöitä.Pimiän mukaan keskusteluja on käyty Ruotsin ja Norjan suuntaan. Maat ovat hänen käsityksensä mukaan suhtautuneet kriittisesti siihen, että työmatkaliikennettä rajoitettaisiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja