Hallitus jakaa miljoona euroa Kuopion iskun jälkihoitoon – myös Maahanmuuttovirastolle ja hätäkeskusjärjestelmälle rahaa

4:13
Video: Kuopion kouluhyökkääjä yllätti poliisit täysin 1. lokakuuta – näistä syistä poliisin toimista ei aloiteta esitutkintaa.

Hallitus on päättänyt vuoden neljännestä lisätalousarviosta. Rahaa halutaan muun muassa Kuopion iskun jälkihoitoon ja Maahanmuuttoviraston toiminnan turvaamiseen.

Kuopion kouluiskusta palautumiseen ehdotetaan miljoonan euron määrärahalisäystä.

Rahalla kustannetaan esimerkiksi psykologisesta tuesta vastaavia ammattilaisia, opiskelu- ja terveydenhuollon palveluita ja opetushenkilöstöä.

–  Tavoitteena on psyykkisen tasapainon palauttaminen sekä työ- ja toimintakyvyn säilyttäminen yksilö-, perhe- ja yhteisötasolla. Lisäksi oppilaitokselle aiheutuneita kustannuksia ehdotetaan korvattavaksi, valtioneuvoston tiedotteessa todetaan.

– Ehdotettu lisärahoitus mahdollistaa sen, että koulutus jatkuu sujuvasti ja että tilanne voi normalisoitua.

Maahanmuutto- ja ruokavirastoille miljoonia

Resurssipulastaan julkisuudessa ollut Maahanmuuttovirasto saa 5,8 miljoonaa euroa, jotta viraston toiminta voidaan turvata koko loppuvuoden ajaksi.

Ruokavirasto saa samaan tarkoitukseen 3,3 miljoonan euron potin.

Vuodenvaihteeseen jatkuvan EU-puheenjohtajuuskauden turvamenot ovat osoittautuneet aiemmin arvioitua suuremmiksi, ja poliisin toimintamenoihin esitetään neljän miljoonan euron lisäystä.

Hätäkeskusjärjestelmälle rahaa aiotaan jakaa 2,7 miljoonaa euroa.

Määrärahoja mietitään uusiksi myös puolustus- ja työllisyyssektoreilla. Merivoimien Laivue 2020 -hankkeen hankintapäätöksen tilausvaltuuden enimmäismäärää lisätään 93,5 miljoonalla eurolla. Työttömyyden laskettua työttömyysturvan valtionosuuksia puolestaan vähennetään 80 miljoonalla eurolla.

Lisätalousarvioesitys on ennen voimaantuloaan vielä hyväksyttävä eduskunnan täysistunnossa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja