Mainos

Hallitus: Ensimmäisen työntekijän ottaminen pitäisi olla helpompaa yksinyrittäjille

Hallituksen yrittäjyys- ja työllisyyspakettiin suunnitellaan toimia, joilla yksinyrittäjien mahdollisuuksia palkata ensimmäinen työntekijä parannettaisiin. Myös työttömyysturvan ehtoja aiotaan kiristää.

Tähän voitaisiin käyttää palkkatukea, starttirahaa tai muita kannustimia, ja työntekijä voitaisiin tuen avulla palkata myös avoimilta työmarkkinoilta. Nyt tuet on rajattu työttömien työllistämiseen.  

Lisäksi työttömien mahdollisuuksia sivutoimisen yrittäjyyden aloittamiseen aiotaan parantaa, kertoo elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.). 

Hallitus esitteli puoliltapäivin työllisyys-, infrastruktuuri- ja yrittäjyyshankkeitaan.

Ulkomaisten eritysasiantuntijoiden rekrytointia tehdään sujuvammaksi käymällä läpi lupaprosessin pullonkaulat.

Hallitus on jo aiemmin kertonut ottavansa käyttöön yrittäjävähennyksen ensi vuoden alusta. Selvittelyssä on myös Rehnin sanoin "köyhän miehen Viron veromalli", jolla yrityksiä kannustettaisiin tekemään investointeja osinkojen maksamisen sijaan.  

Työttömyysturvan ehdot kiristyvät

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) ilmoitti, että pakettiin sisältyy myös toimia työttömyysturvan tiukentamiseksi. Velvollisuutta ottaa työtä vastaan tiukennetaan ja alueellista liikkuvuutta lisätään. Samalla työttömille tulee aiempaa tiukempi velvollisuus osallistua kaikkiin työllistymistä edistäviin palveluihin, Lindström ilmoitti. Näiden toimien yksityiskohdista kerrotaan ensi maanantaina.  

Työttömyysetuuksien käyttöä laajennetaan niin, että niitä voidaan käyttää myös liikkuvuusavustukseen, starttirahaan ja palkkatukeen.

Hallituksen tavoitteena on nostaa työllisyysaste 72 prosenttiin ja luoda 110 000 uutta työpaikkaa tällä hallituskaudella. Toiveena on, että kilpailukykysopimus toisi 35-45000 uutta työpaikkaa.

– Virheitä ei saa pelätä, uusia rohkeita avauksia tarvitaan, sanoi työministeri Jari Lindström.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.