Hallitukselle kovaa arvostelua Veikkaus-asiassa – Kokoomuksen Mykkänen: "Harhaanjohtamista"

3:11
Näin Mykkänen kommentoi Veikkaus-sotkua MTV Uutiset Livessä.

Oppositiosta ja jopa hallituksen sisältä arvostellaan hallituksen toimintaa Veikkaus-asiassa.

Hallituksen johtoviisikko pääsi myöhään eilen illalla sopuun pudonneiden Veikkaus-tuottojen korvaamisesta kaikille edunsaajille sataprosenttisesti ensi vuonna.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan menokehys pitää, eivätkä rahat ole muualta pois, vaan kymmeniä miljoonia euroja löytyi budjetin puitteissa muun muassa jakamattomasta varauksesta. Jakamattomalla varauksella varaudutaan mahdollisiin yllättäviin menoihin.

Oppositiopuolue kokoomus pitää hyvänä lisärahan saamista järjestöille, mutta syyttää hallitusta harhaanjohtamisesta.

– Minusta on harhaanjohtamista, jos meillä on hallitus, joka uskoo että 77 miljoonaa voidaan lisätä budjettiin ilman, että se on pois jostain muualta, ilman että se on uutta velkaa ja ilman, että se vaikeuttaa välttämättömien ja yllättävien menojen kattamista ensi vuonna, sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen MTV Uutisille.

Oppositioryhmistä on myös ihmetelty hallituksen päätösten poukkoilua. Näin teki tiukoin sanoin myös hallituspuolue keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska, joka kysyi Twitterissä "Kauanko tätä Marinin talouspolitiikkaa vielä pitää kestää?"

1:57
Aihetta käsiteltiin laajemmin Seitsemän uutisissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja