Perutut leikkaukset lapioivat taas draamaa hallituksen arkeen – miksi näin, pääministeri Marin? "Olisin toivonut…"

Pääministeri Marin kommentoi leikkauskohua:"Olen ollut erittäin pahoillani, että tämä on aiheuttanut epätietoisuutta" 1:05
Pääministeri Marin kommentoi leikkauskohua: "Olen ollut erittäin pahoillani, että tämä on aiheuttanut epätietoisuutta"

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi perjantaina (15.10.) hallitusviisikon sopineen, että kaikille edunsaajille korvataan sataprosenttisesti Veikkauksen tuottojen alenema ensi vuonna. 

Tiedotustilaisuudessa Marin otti kantaa myös hallituksen sananvaihtoon ja julkiseen kohuun.

– Tämä viikko on ollut monellakin tapaa poikkeuksellinen, ja tietenkin olen ollut erityisen pahoillani siitä, että tämä on aiheuttanut kulttuurikentälle mutta myös muille järjestöille ja toimijoille epätietoisuutta, Marin totesi.

– Itse olisin mieluummin toiminut niin, että viisikko olisi ensin käynyt tämän kokonaisuuden yhdessä läpi, etsinyt neuvotteluratkaisun, kertonut siitä yhdessä. Sitten olisimme ehkä välttäneet tämän kaltaisen hämmennyksen kuin tällä viikolla on ollut, Marin jatkaa.

"Olisin toivonut..."

Marinilta kysyttiin tiedotustilaisuudessa myös, miksi yhdestä hallituksen päätöksestä tuli jälleen kerran julkinen draama?

– Olisin toivonut, ettei jyvitettyä leikkauskokonaisuutta oltaisi tuotu julkisuuteen. Alan toimijoille oli selvää, että viisikko tulee kokonaisuuden yhdessä läpi käymään, Marin vastasi.

Marinin mukaan nyt olisi syytä kohun puimisen sijaan katsoa eteenpäin.

– Kyllä hallituksella on toimintakykyä ja toimintahalua. Yhdessä näitä ratkaisuja tehdään.

Lue myös:

    Uusimmat