Hallintarekisteri nousi taas esiin – "Senhän piti olla romukopassa"

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (PS) pitää hallituksen esitystä hallintarekisteristä ongelmallisena. Turusen mukaan esityksessä vaarantuu Suomen neuvottelema malli, joka mahdollistaa läpinäkyvän osakeomistuksen.

Viime vuoden lopulla hallitus luopui kiistellystä hallintarekisteristä, jota arvosteltiin osakeomistusten piilottamisesta.

– Olen hieman yllättynyt. Hallituksen sisällä sovittiin, että hallintarekisteri heitetään romukoppaan. Tässä on nyt enemmän kierrätystä kuin poisheittämistä, Turunen sanoo.

– Minun tulkintani mukaan tässä on muutamia ongelmallisia kohtia perustelutekstissä ja jopa pykälissä, joilla jätetään mahdollisuus hallintarekisteröintiin, hän sanoo.

Turusen mukaan talousvaliokunnan pitää puuttua ongelmakohtiin.

– Suurin asia on, että Suomi on erikseen neuvotellut läpinäkyvän omistusmallin. Näin pitää olla jatkossakin ja talousvaliokunnan on syytä olla tarkkana, että mitään yllätyksiä ei tule, Turunen sanoo.

Valtiovarainministeriö on illalla kiistänyt julkisuudessa olevia tietoja, että hallitus ei olisi sittenkään haudannut kokonaan kiisteltyä hallintarekisteriä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja