Halla-aho yllättyi Mika Niikon epäilyttävistä yrityskytköksistä: "Tällainen julkisuus ei ole meille hyväksi"

Halla-aholla ei ollut tietoa Mika Niikon yrityskytköksistä – puheenjohtaja avaa näkemyksiään tapahtumien kulusta 4:35

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Mika Niikon yrityskytköksiä tänään perussuomalaisten puoluetoimistolla.

Jussi Halla-aho myönsi MTV Uutisille, ettei hänellä ollut tietoa Mika Niikon yrityskytköksistä.

– Tämä asia on tullut uutena ja yllätyksenä. Kyllä me suhtaudumme omiinkin tekemisiimme erittäin kriittisesti, koska tiedämme, että tällainen julkisuus ei ole meille hyväksi, eikä se ole hyväksi Niikolle itselleen.

– Meille on tärkeää, että saamme realistisen kuvan siitä, mitä on tapahtunut. Koska emme me toisaalta voi lähteä omiamme pieksämään ja tuomitsemaan pelkästään siksi että muut puolueet sitä vaativat. Vaan haluamme, että myös Niikko saa oikeudenmukaisen kohtelun tässä asiassa, Halla-aho sanoi MTV Uutisille.

Perussuomalaiset miettii jatkotoimenpiteitä

Mikään muu puolue ei ole vaatinutkaan Mika Niikon tuomitsemista. Kokoomuksen Petteri Orpo totesi eilen MTV Uutisille, että ulkoasianvaliokunnassa halutaan lisäselvityksiä Niikolta. Sen jälkeen valiokunta pui Niikon asemaa ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana.

Halla-ahon mukaan perussuomalaisten eduskuntaryhmä miettii mahdollisia jatkotoimeenpiteitä ulkoasianvaliokunnan kokouksen jälkeen.

– Kuten sanottua, Niikko varmaankin antaa tässä asiassa tarvittaessa pyydettäessä lisää selvityksiä ulkoasiainvaliokunnalle. Sen perusteella meidän omakin eduskuntaryhmämme asiaan suhtautuu, Halla-aho toteaa.

Suomen Kuvalehti on kertonut Mika Niikon salanneen kytköksiään kiinalaisyritykseen ja sähkötupakkaa myyneeseen yhtiöön. Niikko on eduskunnassa puolustanut sähkötupakan käyttöä. Niikko on kiistänyt tehneensä mitään väärää.

Lue myös:

    Uusimmat