Orpo: Niikko ei voi jatkaa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana, jos väitteet epäilyttävistä yhteyksistä pitävät paikkaansa

Kokoomuksen puheenjohtajan ja ulkoasiainvaliokunnan jäsenen Petteri Orpon mukaan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko on ollut yhteydessä valiokunnan jäseniin. Kokoomus vaatii kuitenkin vielä lisäselvityksiä Niikolta.

– Nämä asiat, jotka ovat nousseet esille vaativat tarkan selvittämisen, Petteri Orpo sanoo MTV Uutisille.

Orpon mukaan asia käydään läpi heti ulkoasiainvaliokunnan ensimmäisessä kokouksessa istuntotauon jälkeen helmikuun alussa.

– Haluan, että tästä saadaan puheenjohtaja Niikolta kunnollinen selvitys valiokunnassa. Voidaan käydä asia läpi ja sen jälkeen arvioida pitävätkö nämä, sinänsä vakavat väitteet, paikkaansa.

Orpon mukaan Niikko ei voi jatkaa valiokunnan puheenjohtajana, jos väitteet pitävät paikkansa. 

– Se ei ole silloin mahdollista, kommentoi Orpo.

Myös keskustan edustaja ulkoasiainvaliokunnassa Mikko Savola vahvistaa MTV Uutisille, että Mika Niikko (ps) on lähettänyt selvityksen sähköpostitse kaikille valiokunnan jäsenille. Savolan mukaan valiokunta keskustelee aiheesta kokouksessaan 4. helmikuuta.

Niikko kiistää SK:n väitteet

Suomen Kuvalehti kertoi eilen tiistaina, että perussuomalaisten kansanedustaja ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikolta on paljastunut lisää kysymyksiä herättäviä yritysyhteyksiä.

Lehden mukaan Niikko on myös pyytänyt kesken eduskunnan täysistunnon poistamaan yritysyhteytensä eduskunnan tiedoista.

Tänään Niikko lähetti tiedotteen, jossa hän kiistää Suomen Kuvalehden viimeisimmät väitteet.

– Vaikka minulta ei ole kysytty, niin olen avoin. Poikani myi muutaman kuukauden ajan sähkösavuketuotteita yritykseni Eurosolid Oy:n kautta, jonka osake-enemmistön olen omistanut vuodesta 1994. Tupakkalain eduskuntakäsittelyn aikoihin myyntityö oli jo lopetettu. Minä itse tai kukaan lähipiirissäni ei suunnitellut sähkötupakan myyntiä, saati maahantuontia, eduskuntakeskustelun aikaan tai sen jälkeen.

Suomen Kuvalehti uutisoi viime viikolla perussuomalaisten kansanedustajien Mika Niikon ja Ville Vähämäen salanneen kytköksiään kiinalaisyritykseen.

Niikko kiisti salanneensa asian julkisissa ilmoituksissa, ja sen, että hän olisi edistänyt yhtiön toimintaa poliitikon roolissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja