Mika Niikko kertoo viimeisistä hetkistään valiokunnan johdossa: "Joimme kakkukahvit"

Mika Niikko avaa valiokuntaeronsa taustoja:"Tämä oli henkilökohtainen päätös" 3:58
Mika Niikko avaa valiokuntaeronsa taustoja: "Tämä oli henkilökohtainen päätös"

Eilen ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajan paikalta eronnut Mika Niikko (ps.) avasi tänään eroamispäätöstään eduskunnassa.

Niikon mukaan kyseessä oli henkilökohtainen päätös eikä kukaan sanonut hänelle, että hänen pitäisi jättää tehtävänsä.

– Tämä oli henkilökohtainen päätös. Minulla ei ollut epäluottamusta valiokunnan puolelta, mutta katsoin kokonaistilanteessa kaikkein parhaimmaksi kantaa poliittista vastuuta tai siitä, miten tviittiäni on tulkittu, miten tulkittiin, Niikko perustelee.

Niikko kokee, että hänen tviittiään ylitulkittiin. Tviitissään hän muun muassa kirjoitti, että nyt pitäisi Ranskan presidentin Emmanuel Macronin tai jonkun muun "astua julkisuuteen ja sanoa, että Ukraina ei liity Natoon".

–  Muutoin neuvottelut ei onnistuneet Venäjän näkökulmasta ja seuraukset on karmivat. Eikö Lännestä löydy yhtä viisasta päämiestä joka Venäjän tuntee? hän kirjoitti eilen.

– Tviittiäni on ylitulkittu, en ole missään vaiheessa tarkoittanut tai sanonut, ettei Ukraina saisi hakea Nato-jäsenyyttä. Tarkoituksena oli sanoa se, että tässä tilanteessa se on hyvin epätodennäköistä ja ei ajankohtaista, Niikko sanoo nyt.

Niikko ei ole jatkamassa ulkoasiainvaliokunnassa.

– Nyt pääsen palaamaan ehkä mieleisempiin tehtäviin, joita olen viime vaalikaudella tehnyt.

Hän osallistui tänään viimeisen kerran ulkoasiainvaliokunnan kokoukseen.

– Johdin tänään kokouksen ja kiitin valiokuntaa erittäin hyvästä yhteistyöstä, jota meillä on ollut lähes kolme vuotta. Joimme kakkukahvit päätteeksi ja hyvästelimme toisemme.

Niikon mukaan hänen eilisestä tviitistään ei keskusteltu valiokunnassa.

Hänen seuraajakseen on kaavailtu perussuomalaisten entistä puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa.

– Jussi on terävä kaveri ja tarkka sanomisissaan. Hän uskoakseni on erittäin hyvä puheenjohtaja edustamaan perussuomalaisia ulkoasiainvaliokunnassa. Toivotan hänelle paljon onnea valiokunnassa, Niikko sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat