Halla-aho: Loikkauksessa on suurta historiallista ironiaa – kuittaili Soinille

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän enemmistön loikkauksessa on suurta historiallista ironiaa, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi tiedotustilaisuudessaan.

Hänen mukaansa ironia on siinä, mitä puoleen entinen puheenjohtaja Timo Soini on loikkareista sanonut. Kesäkuun alussa Soini kirjoitti blogissaan, että hän pitää loikkareita luusereina.

Yli puolet perussuomalaisten eduskuntaryhmästä siirtyi tänään Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään. Halla-ahon mukaan kansanedustajat marssivat eduskuntaryhmän kokoukseen hiljaa sisään, jättivät eroilmoituksen ja poistuivat kokouksesta. Halla-aho sanoi, että ei ole ollut missään yhteydessä Soiniin sen jälkeen.

– En usko, että loikkausta tässä mittakaavassa voi tapahtua ilman, että se on suunniteltu ja keskustelua on käyty muiden hallituspuolueiden kanssa, Halla-aho sanoi.

Halla-aho sanoi tiedotustilaisuudessa olleensa yllättynyt perussuomalaisista lähteneiden määrästä, mutta osanneensa odottaa yksittäisten kansanedustajien tekevän vastaavia ratkaisuja.

– Loikkarin ottaa yleensä ohraleipä, uskon että niin tässäkin tilanteessa, Halla-aho sanoi.

Halla-aho: Henkilöt ratkaisivat 

Halla-ahon mukaan maanantaisessa tapaamisessa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa hallituskumppaneita kiinnosti esimerkiksi perussuomalaisten suhtautuminen EU-politiikkaan ja eurooppalaiseen integraatioon.

Lisäksi hallituskumppaneita kiinnostivat perussuomalaisten ministerinimitykset ja hallituspuolueiden johtotrion toiminta, Halla-aho sanoi. Halla-aho sanoo, että ei kertonut mahdollisia tulevia ministerinimityksiä Sipilälle ja Orpolle, koska halusi keskustella nimityksistä perussuomalaisten eduskuntaryhmän kanssa.

Halla-ahon mukaan päätös hallituksen hajottamisesta oli tehty jo viikonloppuna ja syy oli perussuomalaisten uuden johdon henkilöissä.
Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään kuuluu Soinin lisäksi esimerkiksi eduskunnan puhemies Maria Lohela ja kaikki perussuomalaisten ministerit.

Halla-aho arvioi tiedotustilaisuuden jälkeen, että perussuomalaisten presidenttivalinta asettuu nyt hieman uuteen valoon. Hänen mukaansa presidentti Sauli Niinistö otti kyseenalaisella tavalla kantaa puolueen puheenjohtajavalintaan. Viikonloppuna Halla-aho vielä pohti, että puolue voisi joko asettaa oman ehdokkaan tai asettua Niinistön taakse.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja