Mainos

Halla-aho: Sipilä kaunistelee soten tilannetta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho uskoo, että eduskunnan perustuslakivaliokunnan lausunnosta on merkittävää haittaa hallituksen sote-uudistukselle. Halla-ahon mielestä on kiinnostavaa, kuinka paljon pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja opposition näkemykset valiokunnan linjauksen ydinsisällöstä eroavat.

– Sipilän mielestä se tukee uudistusta pienin korjauksin, oppositio näkee sen tarkoittavan, että uudistus on oleellisilta osiltaan perustuslain vastainen, Halla-aho sanoi STT:lle.

– Uskon, että Sipilä kaunistelee tilannetta virkansa puolesta. Kyllä siitä haittaa tulee.

Perussuomalaiset sitoutui hallituksessa ollessaan sote-uudistukseen, mutta suhtautuu siihen nyt kriittisemmin.

– Voimme noudattaa oppositiossa omaa harkintaa. Useat asiantuntijat ovat arvioineet, että nykymuodossaan uudistus pikemminkin lisää kustannuksia kuin vähentää niitä, Halla-aho totesi.

Keskustan ajamaa maakuntahallintoa Halla-aho kannattaa, mutta kokoomuksen lempilapseen eli valinnanvapauteen hän ei suhtaudu yhtä ymmärtäväisesti.

– Kokoomus on kytkenyt maakuntauudistuksen ja valinnanvapauden tiiviisti yhteen. Ja nykyisillä kannatusluvuilla kokoomuksella ei ole kovin korkea kynnys ryhtyä pohtimaan muutoksia hallituspohjaan ja ehkä jopa uusia vaaleja.

Halla-aho arvelee nykyisen hallituksen kuitenkin todennäköisesti kitkuttelevan seuraaviin vaaleihin asti. Hän uskoo opposition pystyvän terävään politiikkaan siitä huolimatta, että sekin on ideologisesti varsin jakautunut.

– Oppositiossa näyttäisi olevan yhteinen näkemys siitä, että nykyinen hallituspohja on aika oudon mandaatin varassa.

2:19

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.