Halla-aho on Ukrainassa: Julkilausuma otettiin vastaan "vaikuttuneina ja kiitollisina"

Eduskunnan puhemies, perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho on Ukrainassa.

Halla-aho kommentoi vierailuaan MTV Uutisille puhelimitse Ukrainasta.

– Ukrainalaiset ovat kiitollisia kaikesta tuesta, jota Suomi on toimittanut. Totesin, että Suomi jatkaa tukemista mahdollisuuksiensa mukaan niin pitkään kuin on tarvetta, Halla-aho kertoo.

Halla-aho luovutti Ukrainan parlamentin puhemiehelle Ruslan Stefantshukille eduskunnan Ukraina-ystävyysryhmän julkilausuman.

Julkilausumassa tuomitaan neuvostovallan 1930-luvulla aiheuttama keinotekoinen nälänhätä, Holodomor, Ukrainan kansaan kohdistuneena kansanmurhana.

– Ukrainalaiset olivat tästä erittäin vaikuttuneita ja kiitollisia.

Eduskunnan tiedotteen mukaan julkilausuman ovat allekirjoittaneet kaikkien eduskuntaryhmien puheenjohtajat ja yhteensä 164 kansanedustajaa, mukaan lukien puhemies Halla-aho. 

Halla-aho: Jäsenyysprosessin seuraaminen "myös Ukrainan etu"

Halla-ahon mukaan keskustelussa käsiteltiin Halla-ahon mukaan myös tarvetta saada globaalin etelän valtiot lopettamaan suora ja epäsuora tuki Venäjälle.

Vaikka länsimaat ovat tukeneet Ukrainaa ja asettaneet sanktioita Venäjälle, ovat esimerkiksi Iran ja Pohjois-Korea suoraan tukeneet Venäjää asetoimituksin.

Muita käsiteltyjä asioita olivat Ukrainan EU- ja Nato-jäsenyysperspektiivit. 

Halla-ahon mukaan Suomi tukee Ukrainan jäsenyysprosessia. Halla-aho kertoo kuitenkin korostaneensa virallisen prosessin seuraamisen välttämättömyyttä.

– Tämä on myös Ukrainan etu. Ukraina tarvitsee uudistuksia täyttääkseen jäsenehdot, Halla-ahoo sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat