Mainos

Halla-aho: "Hallituksesta ei pidä itsetarkoituksellisesti lähteä, mutta sinne ei pidä hinnalla minä hyvänsä jäädäkään"

4:55

Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaat eivät usko puolueen hajoavan, kävi äänestyksessä miten hyvänsä.

Perussuomalaiset valitsevat lauantaina itselleen uuden puheenjohtajan. Kärkiehdokkaat Sampo Terho ja Jussi Halla-aho eivät usko, että titteleillä tulee olemaan suurta merkitystä äänestyksessä.

– Uskon, että meidän jäsenet eivät hirveästi välitä siitä, mikä kenenkin asema on. He valitsevat henkilön, Sampo Terho sanoo Seitsemän uutisten haastattelussa.

Kumpikaan ei vielä tässä vaiheessa halua tarkemmin määritellä, millä tavalla ministerinsalkut tullaan jakamaan puheenjohtajavaihdoksen jälkeen, mutta muutokset salkkujaossa ovat mahdollisia.

– Ministerinimitykset on syytä keskustella läpi uudessa tilanteessa. On tärkeää, että ministeristö ja puheenjohtajisto ovat toimiva tiimi ja pelaavat yhteen maaliin. Täytyy katsoa onko tarvetta henkilövaihdoksiin, Halla-aho sanoo.

Spekulaatiot puolueen hajoamisesta kumpikin tyrmää. Terho korostaa, että puolueen hajoamisella on spekuloitu ennenkin, mutta puolueen sisältä ei tällaisia puheita ole kuulunut.

Myös Halla-aho uskoo puolueen pysyvän yhtenäisenä, mikäli hänet valitaan perussuomalaisten johtoon.

– Uskoisin että minun linjani vastaa aika hyvin perussuomalaisten kentän yhteisiä tuntemuksia, olen perussuomalaisten näköinen henkilö.

Kyselyt hallituksen mahdollista hajoamisesta hän kohdistaisi pikemminkin hallituskumppaneiden suuntaan.

– Itse olen todennut sen, että hallituksesta ei pidä itsetarkoituksellisesti lähteä, mutta sinne ei pidä hinnalla minä hyvänsä jäädäkään.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.