Mainos

Haksahditko halpaan untuvatakkiin tai kännykkään? Poliisi: tililtä voi lähteä satojakin euroja

Oulun poliisi varoittaa netissä esiintyvistä tarjouksista.

Poliisin mukaan se ottaa vastaan päivittäin ilmoituksia ihmisiltä, jotka eivät ole saaneet tilaamansa tuotetta tai tililtä on lähtenyt kymmeniä, joskus satojakin euroja. Näitä tapauksia tutkitaan lievinä petoksina.

Yleensä tilatut tuotteet ovat olleet todella halpoja. On mainostettu esimerkiksi untuvatakkia tai kännykkää eurolla.

Poliisi kirjoittaa omilla Facebook-sivuillaan, että moni hyväksyy tilauksen ehdot niitä tarkemmin lukematta.

– Moni laittaa nopeasti ruksin ruutuun, jotta saa "edullisen" ostoksen tehtyä. Sinisilmäisenä samalla hyväksyt palveluntarjoajan käyttöehdot ja ennen kuin huomaatkaan olet sitoutunut "jäsenenä" kestotilaukseen ja pankkitililtäsi aletaan säännöllisesti veloittamaan kuukausittain rahasummia.

Yleensä nämä toimii siten, että rekisteröityminen tapahtuu oheistarjouksen kautta, johon kuuluu kolmen päivän kokeilujakso. Jos jäsenyyttä ei irtisanota kokeilujakson aikana, jäsenyys jatkuu automaattisesti kestotilauksena ja yritys perii kuukausittaisen jäsenmaksun etukäteen luottokortin tiedoilla, jotka annettiin tilauksen yhteydessä.

Poliisin mukaan näitä houkuttelevia tarjouksia tekevät yritykset toimivat pääasiassa ulkomailla, jonne Suomen poliisin toimivalta ei ylety. Menetettyjä rahoja on hankala saada takaisin ja jäsenyydestä irti pääseminenkään ei ole ihan helppo juttu.

– Jos joku kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei ole totta. Ilmaisia lounaita harvoin on tarjolla. Älä mene halpaan! poliisi muistuttaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.