Häkkisen mestaruusmarssi alkoi Coulthardin uhrautuvalla eleellä – "Davidin teko oli suurenmoinen"

Mika Häkkiselle epähuomiossa tapahtunut virhe olisi voinut maksaa arvokkaita pisteitä vuoden 1998 formula ykkösten MM-taistelussa ilman tallikaveri David Coulthardin jaloa peliliikettä kauden avanneessa Australian osakilpailussa.

Edellisen kauden päätteeksi voittotilinsä Espanjan Jerezissä avannut Häkkinen pääsi maaliskuun kaudenavaukseen paalupaikalta lyötyään toista McLarenia ajaneen Coulthardin aika-ajossa neljällä sadasosalla.

Ferrarista ei ollut uhkaajaksi aika-ajoissa eikä Michael Schumacher pystynyt ajamaan hyvästä startistaan huolimatta kuin viisi kierrosta ennen moottorin laukeamista.

McLarenit pitivät kisassa ylivoimasta kaksoisjohtoa, kun Häkkinen tuli puolivälin jälkeen kutsumatta varikolle. Suomalaiskuski väitti kuulleensa komennon tiimiradiossa, mutta joutui väärinymmärryksen takia ajamaan varikkosuoran läpi takaisin radalle, minkä seurauksena Coulthard otti kärkipaikan. Myöhemmin tallipomo Ron Dennis väitti radioviestin olleen jopa tahallinen sabotaasi.

Häkkinen oli varikkokäyntien jälkeen pahimmillaan yli 13 sekuntia skottia perässä, mutta onnistui varsin nopeasti kuromaan eron kiinni. Viimeisillä kierroksilla Coulthard jäi odottamaan suomalaista ja päästi tämän ohi kolme kierrosta ennen maalia menettäen tallikaverilleen neljä MM-pistettä.

– Se, mitä David teki, oli aivan suurenmoista. Monikaan kuski historiassa ei ole tehnyt tällaista, joten minun täytyy kiittää häntä suuresti, Häkkinen lausui lehdistötilaisuudessa sen jälkeen, kun oli puhjennut kyyneliin palkintopallilla.

Ilman tuota pistepottia Häkkinen olisi ollut kauden päättävään Japanin osakilpailuun lähdettäessä tasapisteissä Schumacherin kanssa. Nyt hän pääsi viimeiseen kisaan neljän pisteen johtoasemasta, minkä ansiosta hänelle olisi riittänyt mestaruuden varmistamiseen kakkossijakin.

Kuinka titteli ratkesi ja mitä muuta kauden aikana tapahtui? Siitä lisää vuoden 1998 kausikoosteessa, joka esitetään C More Max -kanavalla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa sunnuntaina kello 18.00. Dokumentti on katsottavissa jo nyt C More -suoratoistopalvelusta.

Jaksoesittelyt ja lähetyspäivämäärät löydät tästä jutusta.


Lue myös:

    Uusimmat