Mainos

Häkämies: Tiehallinto suhtautuu nihkeästi tienvarsikaapelointiin

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies myöntää, että nykylaki sallii sähkö- ja viestikaapeleiden sijoittamisen rinnakkain, mutta käytännössä kaapeleita ei ole hänen mukaansa asennettu.

- Periaatteessa nykylainsäädäntö sen varmaan mahdollistaisi, mutta asia ei ole edennyt. Sen vuoksi toivomme muutosta maantieliikennelakiin, joka mahdollistaisi maakaapeloinnin. Jos liikenne- ja viestintäministeriö on asiassa samaa mieltä, niin sittenhän asia etenee ja se on hyvä asia, Häkämies kommentoi MTV3 Uutisille.

Elinkeinoministeri Häkämies syyttää erityisesti Tiehallintoa nihkeästä suhtautumisesta sähkökaapeleiden sijoittamiseen tienvarsiin viestikaapeleiden viereen.

- Tiehallinto on sanonut, että kun ei tiedetä missä viestikaapelit menevät, niin asennustöissä voi tulla hankaluuksia tai rikkoontumisia. Pari viikkoa sitten tehtiin päätös paikkatietojärjestelmän perustamisesta, jonka avulla tiedetään mitä tien varressa kulkee, jolloin päällekkäisyyksiä tai riskejä ei pitäisi edes syntyä.

Häkämies kannattaa liikenne- ja viestintäministeriön esitystä siitä, että tiealueet suunniteltaisiin tulevaisuudessa aiempaa leveämmiksi, että pientareelle jäisi isompia alueita yhteiskunnan kannalta tärkeiden laitteiden sijoittamiseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.