Mainos

Ministeriö: Sähkökaapeleita voitaisiin sijoittaa pientareille

Liikenne- ja viestintäministeriö esittää, että tiealueet suunniteltaisiin tulevaisuudessa aiempaa leveämmiksi, että pientareelle jäisi alueita yhteiskunnan kannalta tärkeiden laitteiden sijoittamiseen.

Tällaisia laitteita ovat muun muassa puhelin- ja sähkökaapelit.

Ministeriön mukaan sähkö- ja telekaapelien sijoittaminen tiealueelle on muutoin mahdollista jo nykyisen lainsäädännön mukaan - toisin kuin elinkeinoministeri Jyri Häkämies eilen sanoi.

Hallitusneuvos Kaisa-Leena Välipirtti liikenne- ja viestintäministeriöstä arvioi, että kyse oli väärinkäsityksestä.

– Ehkä kysymys on epätietoisuudesta, mutta kyllä luvan perusteella tienalueellekin voi sijoittaa laitteita ja kaapeleita.

Pirkanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ratkaisee keskitetysti kaikki maanteille sijoitettavien laitteiden lupahakemukset.

Tänä vuonna on ratkottu noin 2 400 lupahakemusta.

– Tietojeni mukaan kaikki hakemukset on kyllä hyväksytty niin, että luvan on saanut. Sijoituspaikkaa on jouduttu ehkä miettimään, koska Etelä-Suomessa on jo vuosikymmenien aikana niin paljon myönnettyjä lupia ja niin paljon sijoitettuja johtoja. Vielä ei ole myöskään tutkittu tarpeeksi sitä, kuinka lähellä telekaapelit ja sähkökaapelit voivat olla toisiaan turvallisesti, Välipirtti sanoo.

Tiealueelle voidaan sijoittaa tienpitäjän luvalla muun muassa sähköjohtoja ja -kaapeleita, telekaapeleita, maakaasuputkia, kaukolämpöputkia, vesi- ja viemäriputkia, biokaasuputkistoja ja tuulimyllyjen putkistoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.