Hämmentävä venäläinen kilpikonnatankki havaittu Ukrainassa

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa väitetään näkyvän raskaasti muokattu venäläinen taistelupanssarivaunu Ukrainassa.

Vaunun ympärille on kasattu merkittävä määrä lisäpanssaria ja kehikoita, joiden tarkoituksena on luonnollisesti vahvistaa vaunua erilaisia hyökkäyksiä vastaan.

Taistelupanssarivaunua myös ylhäältä ympäröivät kehikot ovat mitä luultavammin tarkoitettu droneja vastaan. 

Pitkään ei Ukrainassa ehditty sotia, kun venäläisvaunuihin ilmestyi ensimmäisiä improvisoituja kattosuojia, jotka eivät kauneuspalkinnoista kilpailleet. 

Kehikoita ja lisäpanssareita asennettiin vaunuihin, jotta dronejen ja kattoja vastaan hyökkäävien panssarintorjuntaohjusten tuhoteho vähenisi.

Sittemmin vastaavia, mutta kehittyneemmän näköisiä tornisuojia, on näkynyt myös esimerkiksi Israelin armeijan käytössä Gazassa.

Alla olevalla videolla esiintyvä venäläisvaunu on kuitenkin saanut poikkeuksellisen vahvan lisäsuojan. Suojan alta näkyvän tykin perusteella erikoisen vaunun pohjana on taistelupanssarivaunu.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lisäsuojan määrää selittänee osaltaan vaunun edessä oleva miinanraivaustyökalu. 

Miinanraivauspanssarit ovat perinteisesti suosittuja maaleja, koska jos sellaisen onnistuu tuhoamaan, pysähtyy samalla helposti suuremmankin osaston hyökkäys.

Sekä Ukraina että Venäjä ovat käyttäneet sodassa runsaasti panssarimiinoja. Erityisesti Venäjä kylvi Etelä-Ukrainaan valtavan määrän miinoja valmistautuessaan Ukrainan kesän 2023 vastahyökkäykseen.

Kapteeni Vilho Rantanen vertaa viestipalvelu X:ssä vaunua Mad Max -elokuvasarjan ajoneuvoihin.

– Jos joku olisi näyttänyt tämän videon pari vuotta sitten, niin olisi saattanut turskahtaa kahvit nenästä. Jyrä toki peruskauraa, mutta melkoinen häkkyrä, Rantanen kirjoittaa

Mel Gibson hyppää varmaan kohta tuolta nahkapuvussa. Yhdistyykö tässä panssareiden kaksi suurinta uhkaa? Miinat ja droonit, hän jatkaa.

Mel Gibson näytteli pääroolin kolmessa ensimmäisessä Mad Max -elokuvassa.

Lue myös:

    Uusimmat