Mainos

Häkämiehen Robin Hood -lausunto nostatti tunteita

Eduskunnan kinastelu aluepolitiikasta sai tänään uutta ryytiä sisäministeriön kansliapäällikön Kari Häkämiehen (kok.) reipasotteisista kannanotoista.

-Häkämies piirtää Suomen karttaa uusiksi, se ei ole kansliapäällikön asia, Esko-Juhani Tennilä (vas.) moitiskeli ja tivasi, onko Häkämiehen lausunto kokoomuksen, hallituksen vai hänen oma kantansa. -Jokainen vastaa omasta huudostaan, Paula Kokkonen (kok.) heitti takaisin.

-Jos Häkämies puhuu tyhmyyksiä, se on hänen asiansa, Riitta Korhonen (kok.) vastasi.

Häkämies oli sanonut aamun Helsingin Sanomissa, että elinkelvottomille kunnille ei pidä antaa tekohengitystä. Ajatus Suomen pitämisestä asuttuna Hangosta Utsjoelle on Häkämiehen mielestä "harhaa". -Robin Hood -politiikka on tullut tiensä päähän, Häkämies oli sanonut ja lause jäi elämään varsinkin keskustaopposition edustajien puheisiin.

Olavi Ala-Nissilä (kesk.) veti esiin myös Helsingin kaupunginhallituksen kokoomuslaisen puheenjohtajan Harry Bogomoloffin, jonka terveyspoliittisista linjanvedoista puolueessa on sanouduttu irti puheenjohtajaa myöten.

Paula Kokkonen vastasi, että kokoomuksen linja on "ihmisestä välittävä Itälän linja". Ala-Nissilä härnäsi asialla myös kuntaministeri Martti Korhosta (vas.). -Sanoudutteko irti Häkämiehen lausunnosta? Onko kansliapäällikkö vielä sisäministeriön palveluksessa, Ala-Nissilä yritti.

Kansanedustajille yleensä hanakasti vastaileva Korhonen ei tällä kertaa antanut provosoida itseään.

Kunta-asioista riitti puhetta muutenkin, kun valiokuntien käsittelyyn saateltiin muun muassa lainmuutosta, jolla työnantajat vapautetaan kokeiluluontoisesti sotu-maksuista eräissä pohjoisimman Suomen ja saariston kunnissa. Kokeilua kiiteltiin myös opposition riveistä "hyväksi avaukseksi", mutta monet toivoivat, että sotu-maksujen poisto olisi koskenut myös kuntia, jotka ainakin pohjoisen kunnissa ovat suuria työllistäjiä. Kuntaministeri vastasi, että kun kokeilualue laajeni, raha asetti rajat.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.