Häiritseviä viestejä naisille lähettänyt Janne Lindberg sai potkut

Urheilujohtaja Janne Lindberg on saanut potkut jalkapallon Veikkausliigassa pelaavasta Vaasan Palloseurasta.

Lindberg sai viime keväänä selvityksen jälkeen VPS:ltä jo varoituksen epäasiallisesta käytöksestä. Seura kertoi tiistaina, että Lindberg oli lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä seuran naispuolisille työntekijöille.

Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että Lindberg oli lähettänyt seksuaalisesti vihjailevia viestejä useamman vuoden ajan. HS:n mukaan Lindberg oli lähettänyt asiattomia viestejä lisäksi seuran ulkopuolisille naishenkilöille.

VPS kertoo tuoreessa tiedotteessaan, että viime päivinä ilmenneiden uusien tietojen ja niiden perusteella tehtyjen selvitysten valossa Lindbergin jatkolle tehtävässään ei enää ole edellytyksiä.

– Seura pahoittelee ja pyytää anteeksi tapahtunutta ja siitä aiheutunutta harmia koko seurayhteisöltä, faneilta ja yhteistyökumppaneilta, sekä erityisesti epäasiallisen toiminnan kohteeksi joutuneilta. Seura tulee teettämään tapahtunutta koskevat asianmukaiset selvitykset sekä laatimaan suunnitelman toimintatavoiksi vastaavien tapausten ehkäisemiseksi, VPS kommentoi.

Lindberg valittiin VPS:n urheilujohtajaksi heinäkuussa 2021. Hän on pyytänyt käytöstään anteeksi.

– Olen todella pahoillani epäasiallisista kommenteistani ja siitä mitä olen toiminnallani aiheuttanut. Ymmärrän, että sanoilla, myös kirjoitettuna, voi satuttaa ihmisiä, eikä tällainen ole hyväksyttävää missään muodossa. Keväällä saamani varoitus oli itselleni iso herätyksen paikka. Pyydän anteeksi toimintaani asianosaisilta ja koko seurayhteisöltä, Lindberg sanoi aiemmassa tiedotteessa.

VPS sijoittui tänä vuonna Veikkausliigassa pronssille ja saavutti myös paikan Konferenssiliigan karsintoihin ensi kesäksi.

Lue myös:

    Uusimmat