Häirikkö iski legendaariseen soutukisaan – katso video!

Perinteinen yliopistojen välinen soutukilpailu Oxford-Cambridge keskeytyi lauantaina Lontoossa nololla tavalla, kun veneiden imussa Thames-joella häiriköi uimari.

Jo 158. kerran järjestettävän yliopistokilpailu keskeytyi runsaan kymmenen minuutin jälkeen, kun kutsumaton uimari oli jäädä Oxfordin venekunnan airojen alle. Brittimedian mukaan protestoija oli 35-vuotias australialaismies, jonka kerrotaan vastustaneen eliitin sosiaalista valta-asemaa.

Tapaus on ensimmäinen laatuaan soutukisan historiassa. Alun perin 6,8 kilometrin mittaiseksi aiottu kilpailu typistyi noin puoleen suunnitellusta.

Uusintalähdön voitti Cambridgen joukkue. Se kukisti vastustajansa Oxfordin useammalla veneenmitalla, kun hävinnyt joukkue sortui airorikkoon.

Oxfordin kahdeksikko ajautui uusintakisan lopussa coxinsa Zoe de Toledon johdolla vaarallisen lähelle Cambridgen venekuntaa. Oxfordin haaveet sortuivat lopulta kuudennen soutajan Hanno Wienhausenin airorikkoon.

Altavastaajana lauantain kisaan lähtenyt Cambridge otti historiansa 81. voiton. Oxfordilla voittoja on 76, ja kerran vuodesta 1829 järjestetyssä yliopistokisassa on päädytty tasapeliin.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat