Haaveiletko seksistä entisen kumppanin kanssa? Muista nämä asiat

Janottaako vanha suola? Muista tärkeät asiat ennen kuin hyppäät sänkyyn ex-kumppanin kanssa.

Entisen seurustelukumppanin kanssa vällyjen väliin pujahtaminen on tuttua ja turvallista. Vai onko? Toisaalta se kun voi olla varsinainen miinakenttä. Pitää miettiä omia ja toisen tunteita, ja se, että olette eronneet voi olla oikeasti tarpeeksi hyvä syy pysytellä erossa.

Should I Stay Or Should I Go? -opuksen kirjoittanut kliininen psykologi Ramani Durvasula kertoo kuitenkin Women's Health -sivustolle, että seksissä exän kanssa todella on puolensa. 

– Se on tuttua, ja tiedätte, mikä toimii, joten se voi olla tyydyttävää, hän perustelee.

– Ja jos teillä ei ole ollut muita kumppaneita eronne jälkeen, ja tiesitte toistenne seksuaaliterveystilanteen aiemmin, se voi olla turvallisempaa kuin seksi tuntemattoman kanssa.

Seksisuhteeseen entisen kanssa kannattaa kuitenkin edetä varovaisin mielin. Durvasula antaa muutaman vinkin, jotta seksi exän kanssa sujuisi hyvin, ja muutaman neuvon asioista, joita kannattaa välttää.

Tee näin: 

1. Tiedosta odotuksesi – ja hänen odotuksensa

Durvasula muistuttaa, että kyse on seksistä, ei muusta. Tästä syystä kannattaa tehdä asia selväksi, ja muistuttaa toisiaan siitä, että vaikka suhde ei toiminut, petipuuhat sujuivat sitäkin paremmin.

Tiedosta omat tavoitteesi. Haluatko vain purkaa paineita vai yritätkö saada jotain muuta tapahtumaan? Jos kyse on jälkimmäisestä vaihtoehdosta, älä etene suunnitelmissasi hypätä sänkyyn entisesi kanssa.

2. Muista turvaseksi

Ehkä ette käyttäneet kondomia ollessanne yhdessä, mutta eronne jälkeen hän on voinut harrastaa seksiä vaikka kuinka monen muun kanssa.

Durvasula muistuttaakin, että jos exälläsi ei ole tarjota puhtaita papereita sukupuolitautitesteistä, täytyy sinun laittaa terveytesi etusijalle, ja vaatia kondomia käytettäväksi. Jos hän loukkaantuu siitä, älä mene sänkyyn hänen kanssaan. Terveytesi uhraaminen yhden nostalgisen yön vuoksi ei ole viisasta.

3. Muistuta itseäsi siitä, miksi erositte

On tärkeää muistuttaa itseään siitä, miksei suhde välillänne toiminut, ennen kuin teet mitään intiimiä hänen kanssaan. 

Älä...

1. ... palaa takaisin vanhoihin kommunikaatiotapoihin

Juttelu ja tekstailu säännöllisesti on ehdottomasti kielletty.

Vaikka olisit kuinka tehnyt selväksi, että välillänne on vain seksiä, ex-kumppanisi saattaa haikailla perääsi jälkeenpäin. Jos niin käy, kerro, että tunnet edelleen vetoa häntä kohtaan, mutta muistuta myös, että erositte hyvästä syystä.

2. ... puhu menneistä asioista, jotka satuttivat sinua

Petipuuhat eivät ole sitä varten, että korjaatte välejänne kaihertaneet asiat. Jos menneisyys tulee puheeksi, katkaise keskustelu hellävaroen ja sano, ettet halua puhua siitä.

– Älä tiuski, älä keskeytä, äläkä huuda. Mutta älä myöskään jatka keskustelua, vaan hellävaroen hiljennä se, Durvasula sanoo.

3. ... vähättele itseäsi

Eriparisista alusvaatteistasi tai eron jälkeen kasvaneista reisistäsi vitsailulla et saavuta mitään. Olet saanut hänet sänkyysi, joten ota tilanne haltuusi.

4. ... juttele uusista ihmisistä, joiden kanssa olet ollut eronne jälkeen

On houkutteleva ajatus kertoa exälle, kuinka haluttua kauraa olet, mutta kukaan ei halua kuulla siitä sängyssä.

5. ... odota kuulevasi hänestä enää

Kuuluu toki hyviin käytöstapoihin laittaa viestiä perään ja kertoa, että kanssasi oli mukavaa. Mutta parasta on suhtautua seksiin niin, ettei sitä tapahdu enää toiste.

Juttele ystävillesi, jos alat kaivata exääsi, älä ota häneen yhteyttä.

– Ero on tarpeeksi rankkaa. Sen eläminen toiste on kuin katsoisi huonon elokuvan kahteen kertaan, Durvasula sanoo.

Eli: Seksi ex-kumppanin kanssa ei sovi kaikille. Mutta jos se sopii kummallekin, eikä teillä ole mitään odotuksia parisuhteesta, niin miksi ei?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja