Haaveiletko pastellinvärisistä trendihiuksista? Taikatukka ei ole pelkkää unelmaa – tätä värin saaminen vaatii

Pastellihiusvärit ovat kuin sadusta, mutta kauniin värin saaminen ja hoitaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.

Haaveiletko hennon vaaleanpunaisista tai pastellinsinisistä hiuksista? Uusi väritrendi on kuin unelmaa, mutta totuus saattaa olla karu: pastelliväri vaatii paljon työtä, vinkkaa Huffington Post. Lehti listasi tavat, joilla pastellivärejä tulee hoitaa.

Vaalennus on usein tarpeen

Hennot värit toimivat parhaiten hyvin vaaleaan hiukseen, ja vaalennus voikin olla tarpeen. Jos hiusta on käsitelty, kuten värjätty vuosien varrella useita kertoja, tämä aiheuttaa omat ongelmansa.

– On paljon vaikeampaa vaalentaa keinotekoista väriä kuin neitseellistä hiusta, kertoo hiusväreihin erikoistunut Caitlin Ford.

Vaalennus on hiukselle rankka prosessi, joten toisinaan voi olla tarpeen valkaista vain osa hiusta ja asettaa pastelliväri strategisesti muun hiuksen sekaan. Fordin mukaan vaalennus kannattaa jättää kampaajan huoleksi.

– Mene YouTubeen ja katso kaikkia vaalennusmokavideoita. Se on todella, todella vaikeaa, hän sanoo.

Väri vaatii aikaa

Jos vaalentaminen ei houkuta, kokeile kirkkaita sokkivärejä: ne näkyvät myös tummemmassa pohjassa.

Hiusten värjääminen voi ensimmäisellä kerralla viedä pitkään: Fordin mukaan pelkkään vaalentamiseen pitää varata aikaa hiusten paksuudesta riippuen jopa useita tunteja. Väriä ei siis välttämättä saada valmiiksi yhdellä kerralla.

Tämä luonnollisesti vaatii myös rahallista panostusta, sillä pitkien hiusten värjäyshinnat alkavat usein vasta sadan euron kieppeiltä.

Pesu haalistaa väriä

Pastellivärit eivät myöskään kestä kauaa: ne ovat jo valmiiksi hentoja sävyjä, jotka haalistuvat nopeasti. Väri kestää kuudesta kahdeksaan viikkoa pesumääristä riippuen.

Hiukset kannattaisikin pestä maksimissaan kahdesti viikossa. Jos aloitat värjäämisen kirkkaasta sokkiväristä, se haalistuu pastelliksi pesujen aikana. Näin voit ostaa värille hieman lisää aikaa!

Huffington Postin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan sininen väri kestää hiuksissa pisimpään, mutta sen sävy voi muuttua matkalla vihertäväksi ja kellertäväksi.

Värjäys täytyy uusia 

Jos pastellisen karkkivärin haluaa pysyvän hiuksissaan, sitä täytyy virkistyttää kampaajalla. Aikaväli vaihtelee ihmisestä toiseen. Markkinoilla on myös pesuaineita ja hiusnaamioita, jotka pidentävät värin kestoa, mutta uusintavärjäys on silti tarpeen muutamien kuukausien välein.

Jos pastellit alkavat kyllästyttää, oman värin saaminen takaisin on aivan oma prosessinsa, sillä valkaistu hius täytyy kasvattaa pois. Hiusta on mahdollista sävyttää lähelle oman juurikasvun väriä, mutta oman värinsä saa silti takaisin käytännössä vain kasvuprosessin päätteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat