Hääsuunnittelija kertoo, mistä voi päätellä avioliiton kestävän

Tapakouluttaja kertoo, mikä on sopiva rahasumma valmistuvalle, ripiltä päässeelle tai hääparille 6:57
KATSO MYÖS VIDEO: Minkälainen rahalahja on sopiva vaikkapa hääparille? Tapakouluttaja vastaa.

Hääsuunnittelija kertoo MTV Uutisille, millaiset suloiset merkit kielivät hänen mielestään siitä, että parin avioliitto kestää.

Kesällä tanssitaan monen parin häitä. Vuoden hääsuunnittelija 2024 Micu Mäkitalo kertoo MTV Uutisille muutaman suloisen merkin, joiden perusteella hän uskoo parin avioliiton kestävän.

Morsian saa toteuttaa "prinsessaunelmansa"

Monelle morsiamelle häät ovat juhla, josta on unelmoitu ja jota on suunniteltu pienestä pitäen. Mäkitalo pitääkin hellyttävänä sitä, jos sulhanen antaa morsiamelle mahdollisuuden toteuttaa unelmapäivänsä juuri kuten oli toivonut.

– Häät ovat edelleen ennen kaikkea morsiamen juhla, sellainen prinsessapäivä.

– Haluan itsekin nostaa morsianta siinä hääsuunnittelumatkassa, kaikissa palavereissa ja hääpäivänä jalustalle.

Mäkitalo lisää, että kyse ei suinkaan ole siitä, että sulhanen istuisi vieressä vain "koristeena" ja että hänen mielipiteitään ei huomioitaisi. Enemmän taustalla vaikuttaa se, että moni sulhanen tuntuu suhtautuvan häihin hieman kevyemmin.

Hän pitää herttaisena myös sitä, jos sulhaselle on järjestetty jokin mieleinen asia häihin. Moni sulho ja muutkin vieraat voivat ilahtua esimerkiksi sikari- tai viskibaarista, biljardihuoneesta tai vaikkapa karaoketilasta.

Huomaavaisuus toista kohtaan

Suloinen ja hyvä merkki on luonnollisesti myös tyyli, jolla tulevalle puolisolle puhutaan. Huomaavaisuus ja hyvät käytöstavat toista kohtaan lupaavat hyvää.

– Olen itse ollut kaksikymmentäseitsemän vuotta mieheni kanssa, ja minä ainakin arvostan näitä asioita tosi paljon puolisossani, että puhutaan kauniisti hänestä ja hänen kanssaan.

Kukin pari on omanlaisensa

Mäkitalo tuumaa, että kunkin parin dynamiikka on omanlaisensa. Toinen saattaa olla toista ohjaavampaa sorttia, mikä voi ulkopuolisen silmään näyttää jopa siltä, että tämä jyrää kumppaninsa.

Mäkitalo lisääkin, että tällainen ei toiminta esimerkiksi hääsuunnittelussa tarkoita automaattisesti sitä, että pariskunnalla olisi asiat huonosti. Jotkut ovat täysin onnellisesti yhdessä niin, että toinen ikään kuin ohjaa laivaa.

– Voihan toisella olla myös esimerkiksi kiirettä töissä, hän miettii.

Lue myös:

    Uusimmat