Mainos

Häämatkalla ollut britti pelasti 2-vuotiaan suomalaistytön Dubaissa – "Hän oli aivan sininen eikä hengittänyt"

Brittiläinen palomies on saanut kuuluisuutta kotimaassaan pelastettuaan hukkumassa olleen pienen suomalaistytön Dubaissa, kertovat Newbury today -lehti ja The Sun.

33-vuotias palomies Oliver Parker oli Dubaissa häämatkalla raskaana olevan vaimonsa Heidin ja kahden lapsensa kanssa, kun hän pelasti 2-vuotiaan suomalaistytön hukkumiskuolemalta.

Uhkaava tilanne sattui Hilton Dubai Jumeirah Beach -hotellin uima-altaalla, kun kaksivuotias oli huomattu liikkumattomana uima-altaan pohjalla. Tytön isä oli sukeltanut hänet pinnalle, ja hän makasi liikkumattomana altaan reunalla kauhistuneiden hotellivieraiden edessä, kun palomies-Parker astui hätiin.

– Olimme lähdössä altaalta, kun kuulin kirkumista. Oli selvää, että tyttö oli hukkunut, se oli järkyttävää, Parker sanoo Newburytoday-lehdessä.

– Hän oli aivan sininen eikä hengittänyt. Yksikään hengenpelastajista ei ollut paikalla ja kaikki olivat shokissa. Minulle meni päälle työvaihde, Parker kuvaa tapahtumia.

Kolme minuuttia tekohengitystä

13 vuotta palomiehenä työskennellyt Parker aloitti välittömästi tytön elvytyksen ja pyysi muita kutsumaan paikalle ambulanssin. Parker antoi tytölle tekohengitystä kolmen minuutin ajan, kunnes tämä virkosi.

– Kun hän virkosi, se kävi hyvin nopeasti. Hän veti syvään henkeä ja avasi silmänsä ja samalla väri palasi hänen kasvoilleen, Parker kertoo.

– Siinä olivat tunteet pinnassa, koska hän on aivan saman ikäinen kuin toinen tyttäristäni. En ikinä unohda miltä hän näytti, kun hänet nostettiin vedestä enkä myöskään sitä tunnetta, kun hän virkosi.

"Pelastit koko perheen"

Pieni suomalaistyttö vietiin sairaalaan, jossa häntä hoidettiin kahden päivän ajan.

– Hän tuli takaisin viimeisenä päivänämme, ja tapasimme hänet ja hänen perheensä. Se oli hyvin tunteikasta.

– Kun hänen äitinsä kiitti minua, hän sanoi, etten pelastanut ainoastaan pikku tyttöä vaan koko perheen.

Vaatimattoman sankarin mukaan hän teki niin kuin teki koulutuksensa vuoksi.

– Minun ei ole tarvinnut koskaan tehdä tällaista työn ulkopuolella enkä ole antanut tekohengitystä työssäkään. Muistan vain, että olin hyvin rauhallinen ympärilläni vallinneesta paniikista huolimatta. Tein vain sen, mitä minua on koulutettu tekemään viimeisten 13 vuoden ajan.  

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.