Mies esitti abortinvastustajille kysymyksen, johon hänen mielestään on vain yksi vastaus: "Me kaikki ymmärrämme, että se on 'A'"

Patrick S. Tomlinson esitti abortinvastustajille kysymyksen, johon hänen mielestään on vain yksi vastaus.

Patrick S. Tomlinson nousi loppuvuodesta 2017 Twitter-suosioon abortinvastustajista kertovalla tviittisarjallaan. Twitterissä mies kertoi kysymyksestä, jonka hän aina kysyy aborttia vastustavilta henkilöitä.

– Kymmenen vuoden aikana kukaan ei koskaan ole vastannut siihen rehellisesti. Kyseessä on yksinkertainen skenaario, jolla voi olla kaksi lopputulosta. Kukaan ei koskaan halua valita näistä toista, koska oikea vastaus tuhoaa heidän argumenttinsa. Ja tähän on oikea vastaus, mistä syystä abortinvastustajien ryhmä vihaa kysymystä, Tomlinson kuvasi tviiteissään.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Tomlinsonin kysymys:

"Olet hedelmällisyysklinikalla. Se, miksi olet siellä, ei ole tärkeää. Palohälytin alkaa soida. Juokset kohti uloskäyntiä. Kun juokset käytävää, kuulet lapsen huutavan oven toiselta puolelta.

Pusket oven auki ja löydät 5-vuotiaan lapsen, joka huutaa apua. Lapsi on huoneen toisessa nurkassa. Toisessa nurkassa näet säiliön, jossa on merkintä "1000 elinkelpoista ihmisalkiota".

Savu nousee. Alat köhiä. Tiedät, että voit napata mukaasi lapsen tai säiliön, muttet molempia, ennen kuin lyyhistyt savun hengittämisen vuoksi ja kuolet, etkä voi enää pelastaa ketään.

Säiliö ja lapsi painavat tasan saman verran. Vaikka irrottaisit säiliön pistokkeen ja ottaisit säiliön mukaasi, se kykenee silti pitämään alkiot elossa.

Mitä teet?

A) Pelastat lapsen

B) Pelastat tuhat alkiota

Ei ole olemassa vaihtoehtoa "C". C merkitsee, että te kaikki kuolette."

"Abortin vastustajat eivät koskaan vastaa rehellisesti"

Tomlinson ei omien sanojensa mukaan ole aiheesta kiistellessään koskaan saanut suoraa vastausta kysymykseen. Hän ei usko koskaan saavansa sellaista.

– Abortin vastustajat eivät koskaan vastaa rehellisesti, koska me kaikki ymmärrämme vaistonvaraisesti, että oikea vastaus on "A". Ihmislapsi on arvokkaampi kuin tuhat alkiota. Tai kymmenen tuhatta. Tai miljoona. Koska ne eivät ole sama asia, eivät moraalisesti, eivät eettisesti, eivät biologisesti, Tomlinson kirjoittaa.

– Kukaan, missään, ei oikeasti usko, että alkio on sama asia kuin lapsi. Sellaista ihmistä ei ole olemassa. He valehtelevat sinulle.

Ihmiset ovat yrittäneet kiertää kysymyksen

Mies huomauttaa, että kaikki kysymykseen vastaamista välttelevät haluavat vain hallita naisia ja näiden kehoja. Hän myös muistuttaa, ettei tarkoituksena ole sanoa alkioita elottomiksi tai arvottomiksi.

– Kaikki, mitä tässä demonstroidaan, on, ettei niiden arvo ole sama kuin ihmislapsen. Siinä se, siinä koko pointti.

Ihmiset ovat yrittäneet kiertää kysymyksen sanomalla, että kantaisivat sekä lapsen että säiliön, tai että lapsi kantaisi säiliön. Moni haluaa tietää, pelastaisiko Tomlinson samassa tilanteessa lapsen vai satavuotiaan vanhuksen; osa huomauttaa, että säiliö suojelee alkioita, joten niitä ei tarvitse pelastaa.

– Pidän siitä, miten luettuaan siitä, ettet koskaan saa suoraa vastausta (kysymykseen), kaikki yrittävät muuttaa sen kontekstia ja käyttäytyä kuin he olisivat saaneet sinut kiikkiin, Twitter-käyttäjä Ky Krebs toteaa.

– Rakastan sitä, että he eivät ymmärrä tekevänsä samaa asiaa kuin mitä kirjoituksessasi kuvattiin, ja he ajattelevat silti olevansa jollakin tavalla erilaisia.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Moni pitää kysymystä typeränä

Moni pitää kysymystä typeränä vertauskuvana. Jotkut syyttävät abortin vastustajia siitä, että he vaativat naisia synnyttämään lapsia, mutteivät halua auttaa heitä huolehtimaan näitä lapsista mitenkään. 

– Se, että pakottaa äidin pitämään lapsen, josta hän ei voi huolehtia, pakottaa samalla lapsen elämään kamalan elämän vain siksi, että hänelle on annettu elämä. Elämän puolustamisen ja synnyttämisen puolustamisen välillä on ero, käyttäjä Idelise Espinosa sanoo.

Lähde: Scarymommy.comBoredpanda.com, Twitter

***

0:42

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja