Grease-musikaalin päärooleissa nähdään entinen Salkkarit-tähti ja Pääkkösen näyttelijäsuvun nuori lahjakkuus – näin he reagoivat tietoon roolipaikasta

Pablo Ounaskari ja Petra Pääkkönen hyppäävät Dannyn ja Sandyn rooleihin uudessa Grease-musikaalissa.

Marco Bjurströmin ja Peter Pihlströmin ohjaaman ja koreografioiman Grease-musikaalin päätähtinä loistavat entinen Salatut elämät -näyttelijä Pablo Ounaskari, sekä maineikkaaseen Pääkkösten näyttelijäsukuun kuuluva Petra Pääkkönen.

Ounaskari nähdään Burger Palace Boysien kingin Dannyn roolissa, ja Pääkkönen puolestaan esittää The Pink Ladies -ryhmän keulahahmo Sandya.

Ounaskari näytteli Salatuissa elämissä Ismon ja Sallan salattua poikaa Ressua. Lisäksi hänet on nähty teatterilavoilla myös muissa näytelmissä ja musikaaleissa. Pääkkösen ensimmäinen ammattiproduktio oli vuonna 2018 ensi-iltansa saanut Mamma Mia! -musikaali, jossa hänet nähtiin Sophien roolissa.

Ilmassa on innostusta, kun nuoret Greasea tähdittävät näyttelijät esitellään musikaalin pressitilaisuudessa Helsingin Messukeskuksessa. Samainen messuhalli täyttyy ensi keväänä laulusta ja tanssista, kun Grease saa ensi-iltansa huhtikuussa 2022.

Ounaskari ja Pääkkönen hehkuttavat kilpaa, kuinka mahtavaa on näytellä musikaalin pääroolia. Ounaskari kuuli saaneensa Dannyn roolin ollessaan mökillä saunanlämmityspuuhissa.

– Olin vaan ihan sokissa suorastaan ja hypin siellä. Mutta sitten piti kuitenkin olla hiljaa, kun ei saanut kertoa kenellekkään. Olin siellä sattumalta just yksin siinä hetkessä, Ounaskari kertaa.

Pääkkönen kertoo, että kyseisellä alalla työn saaminen tuntuu aina uskomattoman hienolta.

– Nyt tällä kertaa olin kotona olkkarissa ja sitten tuottaja soitti minulle, että "sä olet saanut Sandyn roolin" ja minä suunnilleen kiljuin ilosta ja heti soitin äidille, Pääkkönen kertoo.

Pääkkösten näyttelijäsuvun nuori lupaus

Pääkkösen sukuun kuuluu monia mainetta niittäneitä näyttelijöitä.

Pääkkösen isä Antti Pääkkönen tunnetaan muun muassa Mikki Hiiren ääninäyttelijänä, sisko Marketta Tikkanen on tähdittänyt muun muassa Tuntematonta sotilasta ja myös kansainvälisiä roolisuorituksia tehnyt serkku Jasper Pääkkönen on yksi Suomen tunnetuimmista näyttelijöistä.

Kotoa Pääkkönen ei kuitenkaan ole saanut näyttelemiseen liittyviä oppeja.

– Me ollaan vaan perhe, ihan tavallinen perhe. Totta kai työasioita voi jakaa, ja kannustamme toisiamme ehdottomasti, mutta en ole saanut näyttelijäntyön oppeja sukulaisiltani, vaan se on tullut koulusta, Pääkkönen kertoo.

Pääkkösen mukaan palo kyseiseen ammattiin syttyi jo hänen ollessaan nuori. Kiinnostus musikaaliartistin uraa kohtaan lähti Pääkkösen mukaan hänestä itsestään.

– Omat perheenjäseneni eivät ole musikaaliartisteja, vaan näyttelijöitä, eli kamera- ja teatterihommia enemmän. Tämä on tullut minusta itsestäni tämä musikaali-innostus ja kiinnostus.

Oman isän näyttelijänuran seuraaminen pienestä pitäen on kuitenkin antanut Pääkköselle realistisen kuvan siitä, minkälainen ammatti on todellisuudessa.

Pitkiä katseita ja salakuvia

Ounaskari nähtiin Salatuissa elämissä Ressun roolissa, ja tämä poistui sarjasta vuonna 2020. Ounaskari kertoo muistelevansa aikaa kyseisessä televisio-ohjelmassa lämmöllä.

– Se oli ihanaa aikaa, ja se aika mitä minä nyt siellä olin, niin oli kyllä ihan super opettavaista ja siellä oli ihania ihmisiä ja ilmapiiri oli tosi tukeva ja lämmin. Se oli kuin yksi iso perhe. Edelleen ollaan yhteyksissä useamman näyttelijän kanssa, Ounaskari muistelee.

Hän kertoo, että esiinnyttyään Salkkareissa saattavat ihmiset silloin tällöin katsoa kadulla vähän pidempään, ottaa kuvia tai huutaa hänelle jotain rooliin liittyen.

– Ehkä suomalaiset ovat enemmän vähän sellaisia, että harvemmin kehtaavat tulla sanomaan kasvotusten, mikä kyllä olisi ihan ok, hän sanoo.

Nuori näyttelijälupaus ei täysin osaa sanoa, lähtisikö hän vielä mukaan Pihlajakadun kommelluksiin, mikäli häntä kysyttäisiin uudelleen mukaan sarjaan. Tällä hetkellä hän haluaa keskittyä ensimmäiseen päärooliinsa Greasessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja